ΘΡΑΚΗ

 Συνελήφθη τούρκος πολίτης στα Πομακοχώρια με πολεμικά όπλα!!!


Η είδηση αποτελεί κόλαφο για τις αρχές ασφαλείας, οι οποίες συνέλαβαν με πολύ μεγάλη καθυστέρηση τον τούρκο πολίτη, σεσημασμένο εγκληματία και δραπέτη των Ελληνικών φυλακών. Όμως, το αποτέλεσμα της σύλληψής του γεννά πλήθος ερωτημάτων, καθώς και ο τόπος (η συγκεκριμένη περιοχή) όπου εκινείτο με το οπλοστάσιό του ο συλληφθείς.
Η καταγγελία που έγινε πριν έναν μήνα από το ιστολόγιό μας, ήταν σαφής και αφορούσε ήχους πολεμικών όπλων (και όχι κυνηγετικών) που ακουγόντουσαν σε συγκεκριμένη περιοχή στην ορεινή Θράκη το καλοκαίρι που πέρασε. Οι τότε πληροφορίες, μάλιστα, ήρθαν από Πομάκους κατοίκους της ορεινής Ξάνθης (πομακοχώρια). Ο τούρκος υπήκοος που συνελήφθη από την αστυνομία, εκινείτο στα βόρεια του νομού Ξάνθης, κοντά στα σύνορα με την Βουλγαρία και στην ευρύτερη περιοχή των Θερμών, όπου και έγινε το δυσάρεστο επεισόδιο με το Γαλλικό τηλεοπτικό συνεργείο και την επίθεση που δέχτηκε από φανατικούς τουρκόφρονες που έδειξαν πανέτοιμοι να φτάσουν στα άκρα για να εκθέσουν την Ελλάδα.
Το ζητούμενο στην συγκεκριμένη υπόθεση είναι πόσοι και ποιοί ήξεραν τι μετέφερε ο Τούρκος υπήκοος στο αμάξι του. Ποιούς συνάντησε στην περιοχή και για πόσο χρονικό διάστημα είχε "δραστηριότητες" ο συλληφθείς στα Πομακοχώρια; Πού "βρήκε" τα όπλα που μετέφερε και σε ποιούς τα πήγαινε; Τί επαφές είχε με μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας και ποιά στρατιωτική εκπαίδευση έχει αποκτήσει στον τουρκικό στρατό;


Πως έγινε η σύλληψη;
Ένα μικρό οπλοστάσιο, αποτελούμενο από ένα πολεμικό όπλο, δεκάδες σφαίρες, μαχαίρια και πολλά εργαλεία διάρρηξης, βρήκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης, στο αυτοκίνητο ενός 46χρονου αλλοδαπού πολίτη Τουρκίας, ο οποίος βαρύνεται με πολλές καταδικαστικές αποφάσεις, καθώς και του 17χρονου γιου του.
Τα ξημερώματα οι δυο άντρες, καθώς οδηγούσαν ένα ιδιωτικής χρήσης επιβατικό αυτοκίνητο και αντιλαμβανόμενοι τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, πέταξαν αρχικά στο οδόστρωμα ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov, ένα υφασμάτινο γιλέκο κυνηγετικού τύπου, τέσσερις γεμιστήρες για το ανωτέρω όπλο και εκατόν δεκαπέντε σφαίρες που ήταν μέσα στους παραπάνω γεμιστήρες.
Οι δυο άντρες συνελήφθησαν, και σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί εντός του αυτοκινήτου, βρήκαν και κατάσχεσαν ένα μεγάλο αριθμό εργαλείων διάρρηξης. Προχωρώντας σε έρευνα των προσωπικών τους στοιχείων, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι για τον 46χρονο εξετάζεται το καθεστώς παραμονής του στη χώρα μας, ενώ από το 2005 εκκρεμούσε προς εκτέλεση δικαστική απόφαση απέλασής του. Από την προανάκριση προέκυψε επίσης ότι διέπραξε σωρεία κλοπών στην περιοχή της Αττικής, της Ξάνθης, της Καβάλας, της Κομοτηνής, της Αλεξανδρούπολης και της Έδεσσας.
Εκτός των άλλων, διαπιστώθηκε ότι καταδικάστηκε και εξέτισε πολυετή ποινή κάθειρξης για απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένες κλοπές, κατοχή ναρκωτικών, αντίσταση, οπλοφορία - οπλοκατοχή, απόδραση, σύσταση συμμορίας, στάση κρατουμένων, παραβίαση περιορισμών διαμονής.
Ο 46χρονος ήταν κρατούμενος των Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδρας, από όπου αποφυλακίστηκε το 1989, των φυλακών Κορυδαλλού όπου φυλακίστηκε το 1990 και Κέρκυρας όπου δεν επέστρεψε μετά από άδεια και συνελήφθη το 2001, των φυλακών Μαλανδρίνου από όπου αποφυλακίστηκε το 2005.
Οι δυο δράστες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από το Τμήμα Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, θα προσαχθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.                     ΠΗΓΗ:Kostasxan

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!