ΣΚΑΕΙ Η ΝΕΑ "ΒΟΜΒΑ" ΑΠΟ ΤΗ WikiLeaks


Η Ουάσιγκτον και δεκάδες συμμαχικές κυβερνήσεις ετοιμάζονται για τον «εφιάλτη» νέων αποκαλύψεων

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Προσθήκη στο DeliciousΠροσθήκη στο FacebookΠροσθήκη στο NewsvineBookmarkΠροσθήκη στο Twitter
Ετοιμος να ανάψει νέες φωτιές στην Ουάσιγκτον και σε πολλές συμμαχικές πρωτεύουσες δηλώνει ο ιδρυτής της WikiLeaks Τζούλιαν Ασάντζ. (ΕΡΑ/ ΜΑRΤΙΑL ΤRΕΖΖΙΝΙ)
Ετοιμος να ανάψει νέες φωτιές στην Ουάσιγκτον και σε πολλές συμμαχικές πρωτεύουσες δηλώνει ο ιδρυτής της WikiLeaks Τζούλιαν Ασάντζ. (ΕΡΑ/ ΜΑRΤΙΑL ΤRΕΖΖΙΝΙ)
Πανικό έχει προκαλέσει σε αρκετές κυβερνήσεις η επικείμενη δημοσιοποίηση από τη WikiLeaks απόρρητων αμερικανικών εγγράφων από τα οποία προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι η Τουρκία είχε βοηθήσει την Αλ Κάιντα στο Ιράκ και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες στήριζαν το ΡΚΚ.


Σύμφωνα με μήνυμα της οργάνωσης μέσω του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Τwitter, η αμερικανική κυβέρνηση ενημέρωσε τις κυβερνήσεις της Βρετανίας, της Αυστραλίας, του Καναδά, της Δανίας, της Νορβηγίας και του Ισραήλ για τη διαρροή για να τις προετοιμάσει για τις αναμενόμενες αντιδράσεις. Η νέα δημοσιοποίηση θα είναι μάλιστα επτά φορές μεγαλύτερη από την αντίστοιχη του Οκτωβρίου για τον πόλεμο του Ιράκ που περιλάμβανε 400.000 έγγραφα του Πενταγώνου.


Στα προς δημοσιοποίηση στοιχεία περιλαμβάνονται επίσης λεπτομέρειες για διεφθαρμένους πολιτικούς στη Ρωσία, το Αφγανιστάν και σε άλλες χώρες της Κεντρικής Ασίας. Πηγές που γνωρίζουν το περιεχόμενο των διαρροών ανέφεραν ότι τα στοιχεία είναι αρκετά σοβαρά για να προκαλέσουν «μεγάλη ενόχληση» σε ξένες κυβερνήσεις.


Η πληροφορία για τη σχέση της Τουρκίας με την Αλ Κάιντα δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Αl Ηayat», που εκδίδεται στο Λονδίνο, ενώ η αμερικανική «Τhe Washington Ρost» έγραψε την πληροφορία για το ΡΚΚ. Η ισραηλινή εφημερίδα «Ηaaretz» επικαλέστηκε ανώτατο ισραηλινό αξιωματούχο, ο οποίος δήλωσε ότι η αμερικανική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ προειδοποίησε το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών ότι τα στοιχεία ενδέχεται να δημιουργήσουν πρόβλημα στις αμερικανοϊσραηλινές σχέσεις.


Για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η δημοσίευση των εγγράφων αυτών συνομίλησαν τηλεφωνικά ο αυστραλός υπουργός Εξωτερικών Κέβιν Ραντ με την αμερικανίδα ομόλογό του Χίλαρι Κλίντον. Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Φίλιπ Κρόουλι δήλωσε ότι «ετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο, ότι τα τηλεγραφήματα που θα διαρρεύσουν θα αφορούν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και χωρών».
Οι προηγούμενες δημοσιοποιήσεις της WikiLeaks περιείχαν απόρρητες πληροφορίες για τον πόλεμο στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, οι οποίες σύμφωνα με την αμερικανική κυβέρνηση έχουν θέσει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια και έχουν απειλήσει ανθρώπινες ζωές.

  http://www.tovima.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!