Η ΤΡΟΪΚΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Share

H «κυβέρνηση» της Ελλάδας έδωσε πριν από λίγο συνέντευξη τύπου στο Χίλτον προκειμένου να επιβεβαιώσει αυτό που λίγο πολύ όλοι ξέρουμε. Ότι στην χώρα κουμάντο κάνει η τρόικα και όχι η εκλεγμένη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Η Τρόικα λοιπόν έδωσε συνέντευξη ύστερα απο το θρίλερ των “διαφωνιών” της με την κυβέρνηση κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες για τους Έλληνες δημοσιογράφους. Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με ομιλίες μόνο στα αγγλικά, οι εκπρόσωποι ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ με τουπέ και αποικιοκρατικό ύφος έδωσαν το στίγμα τους για το πώς θα είναι η έκθεση προόδου για την ελληνική οικονομία που θα δοθεί σε 15 ημέρες.
Είπαν ότι η Τρίτη δόση θα δοθεί με αίμα και θυσίες αλλά τίποτε δεν είναι σίγουρο για την τέταρτη δόση το Μάρτιο. «Θέλουμε μεταρρυθμίσεις, ειδικά στις ΔΕΚΟ αλλά και στο χώρο της Υγείας και να μην έρθουμε να κοιτιόμαστε στα μάτια» ήταν το ύψος των δηλώσεών τους.
«Για τις μεταρρυθμίσεις στην υγεία στις δημόσιες επιχειρήσεις πρέπει να
υπάρξουν περισσότερες λεπτομέρειες» είπε ο κ. Τόμσεν και πρόσθεσε με έμφαση: «Αν επιστρέψουμε τον Μάρτιο αναμένουμε ότι θα δούμε πρόγραμμα δράσης και όχι γενικά σχέδια» (!!!)
Αν και εμφανίστηκαν διαλλακτικοί ως προς τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα και προέκριναν τις μετατάξεις ωστόσο άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο των απολύσεων όταν θα υπάρξει πρόβλημα με τις μετατάξεις και τις συγχωνεύσεις υπηρεσιών.
Εξέφρασαν αμφιβολίες για το αν η Ελλάδα όταν θα επιστρέψει στις αγορές θα
μπορέσει να καλύψει τα χρέη της προαναγγέλλοντας ουσιαστικά επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου.
Εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι τα βασικά μεγέθη της οικονομίας θα αρχίσουν να βελτιώνονται το 2011 όπως ο πληθωρισμός εξαιτίας της μείωσης του μισθολογικού κόστους.
Τα έχωσαν χοντρά αν και με τακτ στην κυβέρνηση για τα έσοδα που βουλιάζουν και που δεν πιάνουν τους στόχους λέγοντας ουσιαστικά ότι για να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης του ελλείμματος κάτω από 7,5% θα πρέπει να γίνουν κι άλλα πράγματα, με λίγα λόγια κι άλλα μέτρα.
Ζήτησαν περικοπές γενναίες και αιματηρές στην Υγεία, κλείσιμο ΔΕΚΟ και άλλων δημόσιων υπηρεσιών. Σε γενικές γραμμές έδειξαν ότι έχουν υπό στενή παρακολούθηση την ελληνική οικονομία η οποία δείχνει να μην πηγαίνει όπως θα ήθελαν αφήνοντας ορθάνοιχτο παράθυρο και για άλλες παρεμβάσεις. Μαύρο 2011 δηλαδή για τους πολίτες προκειμένου να ικανοποιηθούν οι Tροικανοί.
Τι μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ
Το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδος παραμένει, σε γενικές γραμμές, σε καλό δρόμο. Όλα τα ποσοτικά κριτήρια που είχαν τεθεί για το τέλος Σεπτεμβρίου πληρούνται. Παρά τις προκλήσεις που παραμένουν, σημαντική πρόοδος έχει συντελεστεί, κυρίως όσο αφορά στη δημοσιονομική προσαρμογή, αναφέρεται στην κοινή δήλωση της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, μετά την ολοκλήρωση της αποστολής τους στη χώρα μας, για τη δεύτερη επανεξέταση της πορείας του προγράμματος.
Όπως ανέφεραν, σε συνέντευξη Τύπου, οι εκπρόσωποι της τρόικας, όσον αφορά στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αναμένεται ότι η κατάσταση θα αρχίσει να αναστρέφεται εντός του 2011. Οι πληθωριστικές πιέσεις, από τιμές και μισθολογικό κόστος, αρχίζουν να μετριάζονται θέτοντας τις βάσεις για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.
Αναφορικά με το δημοσιονομικό τομέα, όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι της τρόικας και επισημαίνεται και στο κοινό ανακοινωθέν, η μείωση του ελλείμματος κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες είναι μεγαλύτερη, από τον αρχικά επιδιωκόμενο στόχο. Ταυτόχρονα, η ασθενέστερη από την προβλεπόμενη είσπραξη εσόδων και η πρόσφατη αναθεώρηση των δημοσιονομικών στοιχείων του 2009, σημαίνουν ότι θα χρειαστεί περαιτέρω προσπάθεια προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για ένα έλλειμμα 7,5% του ΑΕΠ το 2011, γεγονός το οποίο επιβεβαιώθηκε από την κυβέρνηση.
Στο ανακοινωθέν επισημαίνεται επίσης ότι συμφωνήθηκαν νέα μέτρα για τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την εξάλειψη της σπατάλης από την πλευρά των δαπανών, ιδιαίτερα στους τομείς:
- Δαπάνες υγείας, που είναι αναποτελεσματικές σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρωζώνης
- Δημόσιες επιχειρήσεις, πολλές των οποίων αποτελούν δυσβάσταχτο βάρος για την οικονομία με πολυετείς ζημιές για τον Έλληνα φορολογούμενο
- Φορολογική διοίκηση, η οποία θέτει σε εφαρμογή μέσα που ενισχύουν τη φορολογική συμμόρφωση και δικαιοσύνη     ΠΗΓΗ:aNTINEWS

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!