HXΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕΡΚΕΛ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ



Ηχηρό μήνυμα προς της Τουρκία έστειλε με δηλώσεις της η Γερμανίδα Καγκελάριος Αγκέλα Μέρκελ. Μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους που βρίσκονται στο Βερολίνο για το τουρκο - γερμανικό πολιτιστικό φόρουμ, τόνισε ότι η  Τουρκία πρέπει να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο της Άγκυρας και το Κυπριακό πρέπει να λυθεί.
Σύμφωνα με το επίσημο τουρκικό πρακτορείο Ανατολή, απεσταλμένος του οποίου ήταν στη συνάντηση, η κ. Μέρκελ είπε ότι ''πρέπει να εφαρμοστεί το Πρωτόκολλο της Άγκυρας. Πρέπει να κάνουμε πρόοδο σε αυτό το θέμα. Στις αρχές του νέου έτους, όταν θα πάω στην Κύπρο, θα κάνω αυτό που μου αναλογεί''.
Η κ. Μέρκελ χαρακτήρισε την Γερμανία και την Τουρκία φίλες χώρες, σε αυτό συνέβαλε - πρόσθεσε - και η επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου Κρίστιαν Γούλφ πρόσφατα στην Αγκυρα. Η Τουρκία είπε, έχει μια δυναμική λόγω του νεαρού πληθυσμού της, είναι μέλος του ΝΑΤΟ και των G 20 και ένας σημαντικός σύμμαχος στη Μέση Ανατολή, ενώ για την πορεία της Τουρκίας προς την ΕΕ ανέφερε ότι είναι πιστοί στις συμφωνίες που έχουν συνάψει παλαιότερα. Η κ. Μέρκελ τόνισε επίσης ότι είναι Καγκελάριος και αυτών που είναι πρόσφυγες, εννοώντας τα εκατομμύρια των Τούρκων ή Κούρδων τουρκικής υπηκοότητας που μένουν στην Γερμανία.
Ο εκπρόσωπος του τουρκο - γερμανικού πολιτιστικού φόρουμ, Οσμάν Οκάν ζήτησε όπως οι δύο χώρες προχωρήσουν στη λειτουργία κοινού τηλεοπτικού σταθμού, όπως το ΑRTE που λειτουργεί ως γαλλογερμανικό κανάλι.  www.sigmalive.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!