Πομπηία: Χελώνα με το αυγό της έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη


Σε μια πολύ σημαντική ανακάλυψη προχώρησαν αρχαιολόγοι του Πανεπιστημίου Orientale της Νάπολης μαζί με το Freie Universitat του Βερολίνου και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης που εργάζονται σε ανασκαφές στον ευρύτερο χώρο του Αρχαιολογικού Πάρκου της Πομπηίας.















Η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως μία χελώνα 2.000 ετών σε άριστη κατάσταση, με άθικτο κεφάλι, τα πόδια και την ουρά ακόμα ορατά, και το αγέννητο αβγό της.

ANSA/CIRO FUSCO

Σύμφωνα με την ανθρωπολόγο Βαλέρια Αμορέτι, εικάζεται πως μπήκε κάτω από το οίκημα από ένα λαγούμι που έσκαψε, προκειμένου να γεννήσει και ότι ενδεχομένως να πέθανε κατά τη διάρκεια της γέννας.

ANSA/CIRO FUSCO















Ο διευθυντής του Αρχαιολογικού Πάρκου της Πομπηίας, Γκάμπριελ Τσουχτρίγκελ, ανέφερε πως η ανακάλυψη «ανοίγει ένα παράθυρο στα τελευταία χρόνια της πόλης κατά τα οποία ολόκληρη η Πομπηία μετατράπηκε σε ένα μεγάλο, παλλόμενο εργοτάξιο».

ANSA/CIRO FUSCO



























Σε παρόμοιο μήκος κύματος και ο Ιταλός Υπουργός Πολιτισμού, Ντάριο Φραντζεσκίνι, δήλωσε πως «Η Πομπηία είναι ένας θησαυρός της ιστορίας που συναρπάζει τον κόσμο».

ANSA/CIRO FUSCO















Εκτός από τη χελώνα, ήρθαν στο φως ψηφιδωτά και διακοσμήσεις σε κατοικία 900 τετραγωνικών, σε κεντρικό σημείο, η οποία πιθανολογείται ότι ανήκε σε εξέχουσα προσωπικότητα.

https://naftemporiki.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»