Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Κοκκίνισε σαν το μπαρμπούνι» ο Ακάρ με τα όσα του είπαν Έλληνες βουλευτές για τα «κατορθώματα» της Τουρκίας

 14/06/2022 | 19:34

Ανέβηκε η πίεση στον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χ.Ακάρ, όταν στην  στην επιτροπή κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ , Έλληνες βουλευτές από όλα τα κόμματα απάντησαν στις ανοησίες που έλεγε.

Ο Ακάρ στην ομιλία του, έβαλε την «ίδια κασέτα» και  έθεσε ξανά θέμα για τα χωρικά ύδατα και την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, με κατηγορίες προς την Ελλάδα πως η χώρα μας υποστηρίζει την τρομοκρατία, ενώ υπήρξαν αναφορές και στο Κυπριακό.

Οι Έλληνες βουλευτές (Τζάκρη, Λιβανός, Λοβέρδος, Βολουδάκης)  του απάντησαν πως η Ελλάδα καταπολεμά την τρομοκρατία και του επισήμαναν ότι δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι σέβεται την κυριαρχία εδαφών όταν η Τουρκία έχει εισβάλει στη Κύπρο και αμφισβητεί την κυριαρχία πολλών νησιών.

 

Οι Έλληνες βουλευτές αναφέρθηκαν επίσης στο Casus Belli λέγοντας στον τούρκο υπουργό Άμυνας πως δεν μπορεί να υπάρχει νατοϊκή συμμαχία όταν από την πλευρά της Άγκυρας επικρέμαται η απειλή του Casus Belli, σε περίπτωση που η Αθήνα επεκτείνει τα ελληνικά χωρικά ύδατα μέχρι τα 12 ναυτικά μίλια, όπως προβλέπει η σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Η κόντρα αυτή κράτησε για 12 με 13 λεπτά μέχρι την αποχώρηση του Χουλουσί Ακάρ από την αίθουσα ενώ συνεχίστηκε και στους διαδρόμους.

https://www.militaire.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!