«Τσούλες, σάπιοι μέχρι το κόκαλο και τρομοκράτες»: Σάλος στην Τουρκία με τις ύβρεις Ερντογάν κατά διαδηλωτών


O πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν / Φωτογραφία: Presidencia turca vía AP Foto

02/06/2022  18:33
Σάλο προκάλεσε στην Τουρκία η σφοδρή επίθεση με απίστευτες ύβρεις που εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά των διαδηλωτών στο Πάρκο Γκεζί.

Αφορμή ήταν η 9η επέτειος από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, τη μεγαλύτερη πρόκληση που είχε συναντήσει μέχρι εκείνη την περίοδο ο τότε πρωθυπουργός και νυν πρόεδρος της χώρας.

Οι δυνάμεις καταστολής συνέλαβαν χθες γύρω από την Πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης 170 άτομα, που μετείχαν στις συγκεντρώσεις και τις πορείες για την επέτειο των μαζικών λαϊκών κινητοποιήσεων που ξέσπασαν πριν από εννέα χρόνια στο κοντινό πάρκο Γκεζί, προτού επεκταθούν σε όλη την Τουρκία.

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος AKP, ο Ερντογάν επιτέθηκε σε εκείνους που είχαν πρωτοστατήσει στις διαδηλώσεις πριν από εννέα χρόνια, επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό ότι είχαν μπει σε τζαμί κρατώντας μπίρες στα χέρια.

«Αυτοί οι τρομοκράτες στο τέμενος Μπεζμιαλέμ βρώμισαν το τζαμί με μπουκάλια μπίρας. Είναι σάπιοι μέχρι το κόκαλο, είναι τσούλες» είπε, χρησιμοποιώντας την τουρκική λέξη «sürtük».

Σφοδρές αντιδράσεις κατά Ερντογάν στα social media
Τα υβριστικά σχόλιά του για άτομα που απλώς ασκούσαν το δημοκρατικό τους δικαίωμα, της διαδήλωσης, προκάλεσαν σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς χρήστες να εκφράζουν την οργή τους για τη γλώσσα που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της χώρας κατά συμπατριωτών του.

https://www.anixneuseis.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!