Μωβ μέδουσες: Γυναίκα περιγράφει την οδυνηρή εμπειρία της -«Λες και μου έριξαν βιτριόλι»




Στα πλοκάμια μιας μωβ μέδουσας πιάστηκε μια γυναίκα πριν από λίγες ημέρες, όταν απολάμβανε το μπάνιο της στην παραλία της Πάχης Μεγάρων.

Η Ευαγγελία (όπως είναι το όνομα της γυναίκας) περιέγραψε στον ΣΚΑΪ ότι ο πόνος ήταν τόσο έντονος, που από το τσίμπημα της μωβ μέδουσας που κόλλησε πάνω της, έμεινε σαν τατουάζ στο σώμα. Μάλιστα, στο ρεπορτάζ παρατίθενται και οι σχετικές φωτογραφίες.

«Ήρθε και κόλλησε πάνω μου. Έκανε ένα σημάδι πολύ μεγάλο. Ακόμα ο πόνος από την περασμένη Κυριακή ακόμα υπάρχει. Κάποιος που δεν το ξέρει θα νομίζει ότι έχω κάνει τατουάζ μέδουσας. Δεν μπορείς να περιγράψεις τον πόνο, το κάψιμο που έχεις», δήλωσε η γυναίκα, που πρόσθεσε: «Με έτσουζε πάρα πολύ λες και μου έριξαν βιτριόλι, τέτοιο κάψιμο ένιωσα. Μέσα μου έβραζε το δέρμα μου όλο».


Μωβ μέδουσες: Σε ποιες παραλίες της Αττικής χρειάζεται προσοχή

Οι pelagia noctiluca, όπως είναι το όνομα των μωβ μεδουσών, θεωρούνται από τα πιο επικίνδυνα είδη στη Μεσόγειο. Έτσι, δεδομένης της... επέλασής τους στις ελληνικές θάλασσες, οι λουόμενοι καλούνται αυτό το καλοκαίρι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Το τσίμπημα ων μωβ μεδουσών είναι επώδυνο λόγω της νευροτοξίνης που έχουν, επομένως οι λουόμενοι θα πρέπει να είναι πολύ καλά ενημερωμένοι σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση τσιμπήματος.

Μέχρι τώρα, οι περισσότερες μωβ μέδουσες έχουν θεαθεί στον Σαρωνικό Κόλπο. Επίσης, έχουν κάνει τη εμφάνισή τους και στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο. Οι περισσότερες εντοπίζονται κυρίως στα Ίσθμια, τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης και την παραλία Αλμυρής.

Σύμφωνα με χάρτη του «iNaturalist», μερικές δημοφιλείς παραλίες της Αττικής όπου εντοπίστηκαν μωβ μέδουσες:Παραλία Καβούρι


Ακτή Βουλιαγμένης

Παραλία Γλύστρα (Λαγονήσι)

Παραλία Νησάκι Λαυρίου

Παραλία Κορώνης (Πόρτο Ράφτη)

Παραλία Αυλάκι (Πόρτο Ράφτη)

Παραλία Βραυρώνα

Αργυρά Ακτή (Νέα Μάκρη)

https://www.iefimerida.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!