Ιαχές πολέμου από CNN Türk: Μήπως ήρθε η ώρα να πάρουμε πίσω τα νησιά μας από τους Έλληνες;

 

από τους Έλληνες;

Ιαχές πολέμου από CNN Türk: Μήπως ήρθε η ώρα να πάρουμε πίσω τα νησιά μας από τους Έλληνες;

Έναρξη στο εθνικιστικό παραλήρημα και τις θεωρίες συνομωσίας έκαναν χτες η αρχηγός του Καλού Κόμματος (Iyi Parti), Μεράλ Ακσενέρ και του Κόμματος Μεγάλος Ενότητας (ΒΒΡ), Μουσταφά Ντεστιτζί, οι οποίοι δήλωσαν ότι αν ο Βλαντίμιρ Πούτιν, αν επιτύχει στην εκστρατεία του στην Ουκρανία, θα επιτεθεί προςσεχώς σε Καρς και Αρνταχάν στα βορειοανατολικά σύνορα της Τουρκίας.

Τη συνέχεια δίνει το CNN Türk, το οποίο προσθέτει στη λίστα των άμεσων εχθρών της Τουρκίας την Ελλάδα και προτείνει μελλοντική κατάληψη "των νησιών που έχει καταλάβει παράνομα η Ελλάδα", καθώς η χώρα μας "πρόκειται να επιτεθεί" στην Τουρκία.

 

Παρουσιάζοντας έναν χάρτη με τουρκικές ονομασίες όλων των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, που είναι "παρανόμως" εξοπλισμένα, η παρουσιάστρια Μπασάκ Σενγκιούλ λέει: "Η Ελλάδα εξόπλισε τα νησιά τα οποία έπρεπε να είναι αφοπλισμένα. Άλλωστε σχετικά με αυτό η Τουρκία το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει από το υψηλότερο βήμα να θέτει τις αντιρρήσεις της και ανέφερε πως θα γίνουν τα απαραίτητα. Υπάρχει το ερώτημα αν μπορεί να υπάρξει πρόκληση απ’ την πλευρά της Ελλάδας κατά της Τουρκίας ,όπως έγινε και με την Ρωσία;" 

"Το επόμενο διάστημα σχετικά με την Τουρκία, υπάρχει μήπως σκέψη για μία ανάλογη κίνηση;", ερωτά η παρουσιάστρια.

Ο καλεσμένος της δόκτωρ κοινωνιολογίας Χουλκί Τζεβίζογλου λέει πως πρέπει να αναζητηθούν τρόποι ώστε η Τουρκία να ανακαταλάβει τα νησιά από την Ελλάδα: "Τώρα πρέπει και να μην πέσουμε στην παγίδα, αλλά και να πάρουμε με κάποιο τρόπο τα καταληφθέντα μας νησιά. Μήπως λόγω αυτού του προβλήματος (Ουκρανία), να παραβλέψουμε ότι κάποια νησιά μας καταλήφθηκαν; Να αδρανοποιηθούμε; Στο μεσοδιάστημα τα νησιά μας καταλήφθηκαν, η Αλεξανδρούπολη εξοπλίστηκε και η Ελλάδα συνεχώς παρενοχλεί την Τουρκία", είπε ο Τζεβίζογλου.

Πέτρος Κράνιας

https://www.capital.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»