Ουκρανία: Συνεχίζονται οι μάχες - Ξεμένει από τρόφιμα η Μαριούπολη - Το Σαββατοκύριακο αναμένεται ο 3ος γύρος των συνομιλιών

Χαρκοβο


Συνεχίζονται για ένατη ημέρα οι μάχες σε πολλαπλά μέτωπα στην Ουκρανία μεταξύ Ουκρανικών και Ρωσικών δυνάμεων ενώ αναμένεται το σαββατοκύριακο ο τρίτος γύρος συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών.

"Ο τρίτος γύρος των συνομιλιών θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αύριο ή μεθαύριο. Είμαστε σε συνεχή επαφή", δήλωσε ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμφωνα με το CNN.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν θα κάνει καμία παραχώρηση που θα μπορούσε να ταπεινώσει τον λαό του στον αγώνα του για εδαφική ακεραιότητα, δήλωσε ο Ποντολιάκ.

Ο ίδιος αναφερόμενος στο πώς διεξάγονται οι συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών Ρωσίας και Ουκρανίας, είπε ότι "η στάση της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι σκληρή" και "είναι αυτονόητο ότι αν ήταν μαλακή δεν θα επιτίθετο στην Ουκρανία, αλλά και η στάση του ανώτατου στρατιωτικού διοικητή της Ουκρανίας και της Ουκρανίας γενικά είναι επίσης σκληρή, γι' αυτό και οι συνομιλίες θα είναι σκληρές, αλλά θα διεξάγονται". Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία στον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς ότι η Ρωσία είναι ανοιχτή για διάλογο με την Ουκρανία υπό τον όρο ότι θα ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματά της. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα το Κίεβο να λάβει εποικοδομητική στάση στον νέο γύρο των συνομιλιών.

Ο δεύτερος γύρος συνομιλιών που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη δεν έφερε τα αποτελέσματα που χρειαζόταν η Ουκρανία, δήλωσε Ουκρανός διαπραγματευτής μετά τη λήξη των συνομιλιών. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια αυτού του γύρου συνομιλιών συμφωνήθηκαν ανθρωπιστικοί διάδρομοι για τους αμάχους. "Δυστυχώς, τα αποτελέσματα που χρειάζεται η Ουκρανία δεν έχουν ακόμη επιτευχθεί. Υπάρχει λύση μόνο για την οργάνωση των ανθρωπιστικών διαδρόμων", ανέφερε σε tweet ο υψηλόβαθμος Ουκρανός αξιωματούχος Mykhailo Podolyak.

Ρώσος διπλωμάτης καλωσορίζει πρόταση για συνάντηση των ΥΠΕΞ Ρωσίας-Ουκρανίας στην Τουρκία

Ο Γκενάντι Γκατίλοφ, ο Ρώσος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη, καλωσόρισε σήμερα μια τουρκική πρόταση να διοργανωθεί μια συνάντηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας και της Ουκρανίας στην Τουρκία την επόμενη εβδομάδα, μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Ο Γκατίλοφ φέρεται να είπε ότι ήταν καλή η ιδέα της διεξαγωγής μιας τέτοιας συνάντησης κατά τη διάρκεια ενός διπλωματικού φόρουμ στις 11-13 Μαρτίου στην Αττάλεια.

Ως προς το πολεμικό μέτωπο, περικυκλωμένα βρίσκονται αυτή την ώρα το Κίεβο και η Μαριούπολη από τις δυνάμεις του ρωσικού στρατού. Μετά τη Χερσώνα οι Ρώσοι είναι ένα βήμα πριν την κατάληψη του Νικολάεφ, στα παράλια του Ευξείνου Πόντου, αφήνοντας την Οδησσό αποκλεισμένη και σε κατάσταση συναγερμού, καθώς θα απομείνει ο τελευταίος στόχος. Την ίδια ώρα, από τη Μελιτόπολη, ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν προς τη Ζαπορίζια, όπου και κατέλαβαν το πυρηνικό εργοστάσιο.

Παράλληλα σε Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ οι αποσχιστικές δυνάμεις με τη συνδρομή του ρωσικού στρατού προχωρούν σε βάρος του ουκρανικού στρατού.

Η Ουκρανία εξακολουθεί να έχει στη διάθεσή της τη "σημαντική πλειοψηφία" των στρατιωτικών αεροσκαφών της, δήλωσε την Παρασκευή Αμερικανός αξιωματούχος Άμυνας σύμφωνα με το Reuters.

Μαριούπολη

Υπό πολιορκία και σφοδρά πυρά συνεχίζει να βρίσκεται η Μαριούπολη, η πόλη-λιμάνι στη νοτιοανατολική Ουκρανία, αλλά παραμένει υπό ουκρανικό έλεγχο, αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας σε επικαιροποιημένη αναφορά των υπηρεσιών πληροφοριών.

"Η Μαριούπολη παραμένει υπό ουκρανικό έλεγχο, αλλά έχει πιθανόν περικυκλωθεί από ρωσικές δυνάμεις", σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας. "Οι αστικές υποδομές της πόλης υφίστανται σφοδρά πλήγματα από τις ρωσικές δυνάμεις", προσθέτει.

Ο αντιδήμαρχος της πόλης δήλωσε ότι είναι "περικυκλωμένη” από ρωσικές δυνάμεις και έχει απεγνωσμένη ανάγκη στρατιωτικής και ανθρωπιστικής βοήθειας. 

Η Μαριούπολη δεν έχει νερό, θέρμανση ή ηλεκτρικό ρεύμα και ξεμένει από τρόφιμα, αφού δέχεται επίθεση από τις ρωσικές δυνάμεις τις τελευταίες πέντε ημέρες, δήλωσε την Παρασκευή ο δήμαρχός της. Ο δήμαρχος Vadym Boychenko απηύθυνε τηλεοπτική έκκληση για στρατιωτική βοήθεια και δήλωσε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας ανθρωπιστικός διάδρομος για την εκκένωση των αμάχων από την πόλη. "Απλώς μας καταστρέφουν", είπε.

Νικολάεφ

Οι ρωσικές δυνάμεις απωθήθηκαν από την ουκρανική πόλη Νικολάεφ μετά την επίθεσή τους την Παρασκευή, αλλά οι μάχες συνεχίστηκαν γύρω από τα περίχωρα της πόλης, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Βιτάλι Κιμ.

"Οι κατακτητές σταμάτησαν στην κατεύθυνση του Νικολάεφ, αλλά είχαν μερική επιτυχία προς την κατεύθυνση του Βοζνεσένσκ", ανέφερε νωρίτερα η ουκρανική κυβέρνηση και πρόσθετε: "σημειώνεται η κίνηση μεγάλου αριθμού μηχανοκίνητων οχημάτων από το προσωρινά κατεχόμενο έδαφος της Κριμαίας, στο οποίο οι κατακτητές πραγματοποιούν μεταφορά εγκληματιών από τόπους εκτέλεσης τιμωριών για την οργάνωση ταραχών στην περιοχή του Νικολάεφ".

Όπως φαίνεται από τον παρακάτω χάρτη, η κατάληψη του Νικολάεφ θα μετακινούσε τα ρωσικά στρατεύματα πιο κοντά στο κύριο λιμάνι της Οδησσού.

Οι κινήσεις του ρωσικού στρατού στα νότια της Ουκρανίας

Οδησσός

Τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν επίσης προς την Οδησσό, τη στρατηγικής σημασίας πόλη στη νότια ακτή. Οι Ουκρανοί στην Οδησσό σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα για να γεμίσουν σακιά με άμμο ως προετοιμασία για μια πιθανή ρωσική επίθεση, μετέδωσε το BBC. Οι κάτοικοι ανησυχούν για μια απόβαση της Ρωσίας στην ακτή, ειδικά επειδή ένα εσθονικό σκάφος βυθίστηκε την Πέμπτη ανοιχτά του λιμανιού της πόλης. Το πλοίο χτυπήθηκε από ρωσικό πυροβολικό, σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό του ουκρανικού κοινοβουλίου στο Twitter.

Κίεβο

Οι σφοδρές μάχες στα βορειοδυτικά του Κιέβου, της ουκρανικής πρωτεύουσας, συνεχίστηκαν και σήμερα και πιθανότατα περιλάμβαναν νέες συγκρούσεις γύρω από το αεροδρόμο του Χοστομέλ, ανέφερε η Βρετανία επικαλούμενη επικαιροποιημένη ενημέρωσης των υπηρεσιών πληροφοριών. Οι μάχες διεξάγονται κοντά στο μπροστινό άκρο της ρωσικής φάλαγγας, στα περίχωρα της πόλης. Η φάλαγγα έχει σημειώσει μικρή ευδιάκριτη πρόοδο κατά τις τελευταίες τέσσερις ημέρες", προστίθεται στην ενημέρωση αυτήν.

Εν τω μεταξύ, υφίστανται σφοδρό βομβαρδισμό και μάχες πόλεις όπως το Τσερνίχιβ και το Σούμι, και η ανησυχία είναι ότι η πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το απόλυτο έπαθλο της Ρωσίας σε αυτή την εισβολή, θα μπορούσε σύντομα να βρεθεί σε πανομοιότυπη κατάσταση. Νέα βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τις φρικτές συνέπειες των ρωσικών στρατιωτικών επιδρομών που έπληξαν ένα συγκρότημα διαμερισμάτων στη βόρεια πόλη Τσερνίχιβ την Πέμπτη. 

Από ρωσική αεροπορική επιδρομή σε αγροτική κατοικημένη περιοχή στο Κίεβο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 7 άνθρωποι την Παρασκευή, μεταξύ των οποίων 2 παιδιά, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ουκρανική αστυνομία. Η αστυνομία ανέφερε ότι το χτύπημα έπληξε το χωριό Markhalivka, περίπου 10 χλμ. από τα νοτιοδυτικά προάστια της πρωτεύουσας. Τουλάχιστον 47 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 18 διασώθηκαν, δήλωσαν νωρίτερα οι ουκρανικές αρχές.

Στην κατεύθυνση Πολίσιγια, βορειοανατολικά του Κιέβου μια ομάδα Ρώσων που αποτελείται από στρατιωτικές μονάδες της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας με δυνάμεις έως και δεκαπέντε BTG διεξάγει επιθετική επιχείρηση στις λωρίδες Κοζαροβίτσι, Βίσχοροντ, Φαστίβ, Ομπουχίβ, συγκεντρώνοντας τις προσπάθειες προς την κατεύθυνση Μπισίβ και Ουκραΐνκα.

Οι Ρώσοι αποχώρησαν από το αεροδρόμιο Γκοστομέλ, αναφέρει η κυβέρνηση της Ουκρανίας σε επίσημη ενημέρωση.

Ουκρανία
Η ρωσική προέλαση στα βόρεια της Ουκρανίας

Χάρκοβο

Στη βορειοανατολική Ουκρανία, 34 άμαχοι σκοτώθηκαν από ρωσικές επιθέσεις στην περιοχή του Χάρκοβο μέσα σε ένα 24ωρο, ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Ο δήμαρχος του Χάρκοβο είπε ότι ο ρωσικός στρατός "προσπαθεί σκόπιμα να εξοντώσει τον ουκρανικό λαό", καθώς στοχεύει πολιτικούς χώρους.

Στην κατεύθυνση Σλομποζάνσκι, μια ομάδα στρατευμάτων της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας με δυνάμεις έως και δεκαέξι BTG διεξάγει μια επιθετική επιχείρηση, επικεντρώνοντας τις προσπάθειες στην κατεύθυνση του Noβομοσκόβσκ.

Όπως αναφέρει η ουκρανική κυβέρνηση αποκλείστηκε το Χάρκοβο από βορρά και κατελήφθη η κωμόπολη Μπαλακλέγια.

Χάρκοβο
Περιοχές στο Χάρκοβο που έχουν χτυπηθεί από τις ρωσικές δυνάμεις

Λβιβ

Στην περιφέρεια Βόλιν, βόρεια του Λβιβ οι Ρώσοι με τη βοήθεια δύο BTG κινήθηκαν σε αμυντικές επιχειρήσεις στις περιοχές Πολίσκε και Κουχάρι.

Χάρτης Ουκρανία
Οι περιοχές που ελέγχουν οι ρωσικές δυνάμεις

 

Οι Ουκρανοί βύθισαν τη ναυαρχίδα του στόλου τους για να μην πέσει στα χέρια της Ρωσίας

Η ναυαρχίδα του Ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού, η φρεγάτα "Hetman Sagaidachnyi" βυθίστηκε από τους Ουκρανούς προκειμένου να αποτραπεί η χρήση της από τον εχθρό, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της χώρας Oleksiy Reznikov.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, ο διοικητής της φρεγάτας συμμορφώθηκε με την εντολή να βυθίσει το πλοίο, έτσι ώστε η φρεγάτα "Hetman Sagaidachny", που ήταν υπό επισκευή, να μην φτάσει στον εχθρό.

"Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια πιο δύσκολη απόφαση για έναν γενναίο πολεμιστή και ολόκληρη την ομάδα του. Αλλά θα φτιάξουμε νέο στόλο. Μοντέρνο, δυνατό. Το κύριο πράγμα τώρα είναι να αντισταθείς. Καταλαβαίνω. Όλοι είναι κουρασμένοι, πολλοί άνθρωποι είναι εξαντλημένοι, σοκαρισμένοι από την απώλεια. Υπάρχει ακόμη μια πολύ δύσκολη περίοδος μπροστά μας. Θα χρειαστούμε πολύ δύναμη και αντοχή", τόνισε ο υπουργός.

"Συνέβη την πρώτη ημέρα του πολέμου, στις 24 Φεβρουαρίου. Το πλοίο βρισκόταν στο λιμάνι υπό επισκευή. Μετά τη νίκη, θα το ανεβάσουμε", δήλωσε ο ουκρανός βουλευτής Oleksiy Honcharenko.

Πυρηνικός εφιάλτης

Με τον εφιάλτη ενός νέου Τσερνόμπιλ ξεκίνησε η 9η ημέρα της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία, καθώς πυρκαγιά ξέσπασε στο πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια, το μεγαλύτερο της Ευρώπης, στην κεντρική Ουκρανία, που χτυπήθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού του ρωσικού στρατού. Το Κίεβο διαβεβαιώνει ωστόσο ότι η ασφάλεια της εγκατάστασης είναι "εγγυημένη", με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να κατηγορεί τον Βλαντίμιρ Πούτιν και τη Μόσχα για "πυρηνική τρομοκρατία".

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κατηγόρησε την Παρασκευή "Ουκρανούς σαμποτέρ" για την επίθεση στον χώρο του πυρηνικού σταθμού, χαρακτηρίζοντάς την κίνηση "τερατώδη πρόκληση".

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ουκρανία ανακοίνωσε από τη μεριά της ότι η ρωσική επίθεση σε πυρηνικό εργοστάσιο αποτελεί έγκλημα πολέμου.

Αρκετοί άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στη φωτιά που ξέσπασε από ρωσικούς βομβαρδισμούς πυρηνικού σταθμού της Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας, λίγο μετά τις 14:30 ώρα Ελλάδας, χωρίς ωστόσο να δοθεί κάποιος αριθμός.

Τι συνέβη και τι κίνδυνοι υπάρχουν:

Πότε ξεκίνησε η φωτιά; Οι ουκρανικές αρχές δήλωσαν περίπου στις 2:30 τα ξημερώματα τοπική ώρα την Παρασκευή ότι ξέσπασε πυρκαγιά στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Ζαπορίζια, που βρίσκεται στο Ενέρχονταρ, στη νοτιοανατολική Ουκρανία. Το εργοστάσιο είναι το μεγαλύτερο του είδους του στην Ουκρανία και περιλαμβάνει έξι από τους 15 αντιδραστήρες πυρηνικής ενέργειας της χώρας, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ).

Πότε σταμάτησε η φωτιά; Η Ουκρανική Κρατική Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης δήλωσε ότι η φωτιά στο κτήριο εκπαίδευσης του εργοστασίου σβήστηκε στις 6.20 π.μ.

Πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση; Η πυρκαγιά δεν έχει επηρεάσει κανέναν "απαραίτητο" εξοπλισμό και το προσωπικό λαμβάνει μέτρα για να μετριάσει τυχόν ζημιές, ανέφερε η ΔΟΑΕ, επικαλούμενη τις ουκρανικές αρχές. Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς εμφανίστηκε καθησυχαστικός, έπειτα από επικοινωνία που είχε, όπως είπε, τη νύχτα με τον Ζελένσκι.

Υπάρχει αύξηση ακτινοβολίας; Όχι — οι πυρηνικές ρυθμιστικές αρχές και οι κυβερνητικοί φορείς στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ουκρανία λένε ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας φαίνονται φυσιολογικά.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι; Το χειρότερο σενάριο θα ήταν εάν μια πυρκαγιά ή επίθεση έφτανε στους αντιδραστήρες, διαταράσσοντας το σύστημα ψύξης τους και προκαλούσε τήξη, η οποία θα απελευθέρωνε μεγάλες ποσότητες ραδιενέργειας. Ωστόσο, ο Γκρέιαμ Άλισον, καθηγητής στο Belfer Center, στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, είπε στο CNN νωρίς την Παρασκευή ότι "δεν έχουν όλες οι πυρκαγιές σε ένα εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας καταστροφικές συνέπειες".

Η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης της Ουκρανίας ανέφερε ότι μία από τις έξι πυρηνικές μονάδες ενέργειας λειτουργούσε έως νωρίς την Παρασκευή. 

Κατελήφθη ο πυρηνικός σταθμός

Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις τελικά κατέλαβαν τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Ζαπορίζια, ανακοίνωσε η περιφερειακή κρατική διοίκηση. "Το επιχειρησιακό προσωπικό παρακολουθεί την κατάσταση των μονάδων ισχύος", ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επικαλούμενη την ουκρανική πυρηνική επιθεώρηση. Είπε ότι οι προσπάθειες εστιάζουν στο να διασφαλιστεί ότι οι επιχειρήσεις είναι σύμφωνες με τις απαιτήσεις ασφαλείας.

Ζελένσκι: Ετοίμαζαν αυτήν την επίθεση

Ο  Ζελένσκι, σε ανάρτησή του στο Facebook νωρίς την Παρασκευή, κατηγόρησε τη Ρωσία ότι πυροβόλησε σκόπιμα στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια.

"Τα ρωσικά τανκς πυροβολούν τα ατομικά μπλοκ που είναι εξοπλισμένα με θερμικές συσκευές απεικόνισης. Ξέρουν τι πυροβολούν. Ετοιμάζονταν για αυτήν (επίθεση)", έγραψε στην ανάρτησή του, όπως μεταδίδει το CNN.

Γ. Στόλτενμπεργκ: Η επίθεση στη Ζαπορίζια καταδεικνύει την "απερισκεψία" του πολέμου της Μόσχας

H επίθεση κατά της ζώνης πυρηνικής ενέργειας καταδεικνύει την "απερισκεψία" του πολέμου που ξεκίνησε η Μόσχα και την ανάγκη τερματισμού του, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, προσερχόμενος στην έκτακτη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

"Καταδικάζουμε τις επιθέσεις κατά των αμάχων", δήλωσε ο Γ. Στόλτενμπεργκ, σημειώνοντας ότι οι Υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ συνεδριάζουν σήμερα εκτάκτως για να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την απάντηση που θα πρέπει να δοθεί στη "βάναυση ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και στις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της".

Η Ουάσινγκτον δεν έχει αποδείξεις ότι η Ρωσία επιτέθηκε στους πυρηνικούς αντιδραστήρες της Ζαπορίζια

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν αποδείξεις ότι η Ρωσία εξαπέλυσε επίθεση στους πυρηνικούς αντιδραστήρες της μονάδας παραγωγής πυρηνικής ενέργειας της Ζαπορίζια, στη νοτιοανατολική Ουκρανία. Φαίνεται ότι στη μάχη που έγινε εκεί χρησιμοποιήθηκε ελαφρύς οπλισμός, σύμφωνα με μια Αμερικανίδα αξιωματούχο του πυρηνικού τομέα.

Η υφυπουργός Ενέργειας, αρμόδια για την πυρηνική ενέργεια, Τζιλ Χράμπι, είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα, ότι η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν αισθάνεται καλά προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε σενάριο που αφορά την έκλυση ραδιενέργειας από τον σταθμό της Ζαπορίζια.

Τρεις απόπειρες δολοφονίας κατά του Ζελένσκι την τελευταία εβδομάδα

Ο Ζελένσκι γλίτωσε από τουλάχιστον τρεις απόπειρες δολοφονίας εναντίον την περασμένη εβδομάδα, αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Times του Λονδίνου.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, τα σχέδια δολοφονίας απετράπησαν καθώς Ρώσοι, οι οποίοι αντιτίθενται στον πόλεμο, έδωσαν πληροφορίες στις ουκρανικές αρχές. Οι Times αναφέρουν ακόμη ότι πίσω από τη μια απόπειρα δολοφονίας, ήταν η ομάδα Wagner. Σε περίπτωση επιτυχίας μάλιστα η Μόσχα θα μπορούσε να αρνηθεί οποιαδήποτε ευθεία ανάμειξη στο σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι.

Λουκασένκο: Δεν συμμετέχουμε στον πόλεμο

Ο ηγέτης της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε την Παρασκευή ότι οι λευκορωσικές ένοπλες δυνάμεις δεν συμμετέχουν και δεν πρόκειται να συμμετάσχουν ''στη στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία'', όπως την αποκάλεσε, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Reuters.

https://www.capital.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»