Κάλεσμα Μακρόν και Σολτς σε Πούτιν για διπλωματική επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία


Σε διπλωματική επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία κάλεσε ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν και ο Γερμανός Καγκελάριος, Όλαφ Σολτς τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας τους, σύμφωνα με το εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης.

Να σημειωθεί πως η συνομιλία αυτή έγινε την επαύριον της συνόδου κορυφής της ΕΕ στις Βερσαλλίες.

Από τη συνάντησή τους στις 7 Φεβρουαρίου στο Κρεμλίνο, ο Εμανουέλ Μακρόν έχει συμμετάσχει σε εννέα τηλεφωνικές συνομιλίες, περιλαμβανομένης εκείνης της Πέμπτης, με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με την καταμέτρηση της γαλλικής προεδρίας.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Χέμπερστράιτ, ο Σολτς και ο Μακρόν κάλεσαν τον Πούτιν, όπως έκαναν την περασμένη εβδομάδα, για άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία.

Ο Σολτς, πριν τη συνομιλία του με τον Πούτιν, είχε μιλήσει με το Ζελένσκι, δήλωσε ο ίδιος εκπρόσωπος.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενημέρωσε τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς για την κατάσταση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Μόσχας και Κιέβου και απάντησε στις ανησυχίες τους για την ανθρωπιστική κατάσταση στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια μιας τριμερής τηλεφωνικής επικοινωνίας το Σάββατο, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε τις ουκρανικές δυνάμεις για "κατάφωρες παραβιάσεις" του ανθρωπιστικού δικαίου, απαντώντας στον Mακρόν και στον Σολτς που του έθεσαν το ζήτημα της ανθρωπιστικής κατάστασης από αυτό που η Ρωσία ονομάζει ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Ο Πούτιν έκανε λόγο, κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης με τους δύο ηγέτες, για "εξωδικαστικές δολοφονίες αντιφρονούντων", για "απαγωγές αμάχων" και τη "χρήση τους ως ανθρώπινες ασπίδες", όπως και για την "ανάπτυξη βαρέων όπλων σε κατοικημένες περιοχές, κοντά σε νοσοκομεία, σχολεία και παιδικούς σταθμούς", επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Κατηγόρησε, επίσης, τα ουκρανικά "εθνικιστικά τάγματα" ότι "διαταράσσουν συστηματικά τις επιχειρήσεις διάσωσης και εκφοβίζουν τους αμάχους που προσπαθούν να εκκενώσουν" τις εμπόλεμες ζώνες.

"Ο Βλαντίμιρ Πούτιν παρότρυνε τον Μακρόν και τον Σολτς να ασκήσουν επιρροή στις αρχές του Κιέβου για να τερματίσουν αυτές τις εγκληματικές ενέργειες", συμπλήρωσε η ρωσική προεδρία.

Επιπλέον, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ενημέρωσε τους Μακρόν και Σολτς σχετικά με την κατάσταση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, ενώ οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή, ανέφερε το Κρεμλίνο.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έδειξε προθυμία να τερματίσει τον πόλεμο με την Ουκρανία, δήλωσε αξιωματούχος της γαλλικής προεδρίας.

Ο Μακρόν και ο Σολτς επανέλαβαν την έκκλησή τους για άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία ως προϋπόθεση για πλήρεις διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο αξιωματούχος.

https://www.capital.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»