Νέα πρόκληση από Τουρκία: Σφοδρές αντιδράσεις για τη στρατιωτική παρέλαση στη Σάμο! (βίντεο)

Νέα πρόκληση από Τουρκία: Σφοδρές αντιδράσεις για τη στρατιωτική παρέλαση  στη Σάμο! (βίντεο) - WarNews247

Οι πρόσφατες στρατιωτικές παρελάσεις σε νησιά του Αιγαίου, που η Άγκυρα χαρακτηρίζει «αποστρατικοποιημένου καθεστώτος», απασχόλησαν τουρκικά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, που κατηγόρησαν για μία ακόμη φορά την Ελλάδα, για υποτιθέμενες παραβιάσεις Διεθνών Συνθηκών.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα ακούστηκαν από δημοσιογράφους του τηλεοπτικού δικτύου A Haber, που χαρακτήρισαν «πρόκληση» την παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 στην… Σάμο, σύμφωνα με τα tourkikanea.gr. «Η Ελλάδα παρά τις θετικές προσπάθειες της Τουρκίας, για μία ακόμη φορά έκανε βήμα που θα κλιμακώσει την ένταση στο Αιγαίο. Στο νησί Σάμος που σύμφωνα με την συνθήκη της Λωζάνης πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένο, οργάνωσε στρατιωτική παρέλαση (…) Η τελευταία πρόκληση έγινε στο νησί Σάμος. Μονάδες ειδικών δυνάμεων που αποβιβάστηκαν στο νησί έκαναν στρατιωτική παρέλαση» σχολίασε.

Δείτε βίντεο:

«Ο Στεφανής παραβίασε το διεθνές δίκαιο και απείλησε την Άγκυρα»

Οι βολές στράφηκαν και κατά του πρώην υφυπουργού Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, και νυν συμβούλου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για θέματα ακριτικών περιοχών και Αγίου Όρους, Αλκιβιάδη Στεφανή, επειδή σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε πως: «τα ελληνικά άρματα μάχης υπερέχουν των τουρκικών ειδικά στον Έβρο, μοναδικό σημείο χερσαίο συνόρων».

Ανέφερε συγκεκριμένα: «Ενώ ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Μητσοτάκη, υποστήριξε πως τα ελληνικά άρματα μάχης μπορούν να χτυπήσουν τα τουρκικά άρματα από 6 χιλιόμετρα απόσταση. Παραβίασε το διεθνές δίκαιο και απείλησε την Άγκυρα. Οι προκλήσεις της Ελλάδας προς την Τουρκία, ακολουθούν η μία την άλλη» σχολίασε η δημοσιογράφος, παρουσιάζοντας σχετικό ρεπορτάζ.

Ακάρ: Επιθυμούμε τη δίκαιη μοιρασιά του πλούτου του Αιγαίου

Θετική και αποτελεσματική χαρακτήρισε τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ωστόσο δεν έκανε πίσω στα αιτήματα της Τουρκίας.

Όπως είπε η Τουρκία επιθυμεί να γίνει «δίκαιη μοιρασιά του πλούτου του Αιγαίου».

Αναφερόμενος στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δήλωσε: «Εκφράσαμε την επιθυμία μας να ζήσουμε ειρηνικά ως δύο χώρες. Επαναλάβαμε ότι θα πρέπει να αποφεύγονται ενέργειες και ρητορική που αυξάνουν την ένταση».

Και προσέθεσε: «Αναμένουμε παρόμοια συμπεριφορά από την Ελλάδα. Θέλουμε ειρήνη, ηρεμία και σταθερότητα. Αναμένουμε από την άλλη πλευρά να ακολουθήσει μια πιο εποικοδομητική πορεία το επόμενο διάστημα. Θέλαμε να μιλήσουν οι ειδικοί επειδή υπάρχουν θέματα βάθους. Οι ειδικοί πήγαν στην Ελλάδα, στη συνέχεια η αποστολή ήλθε στην Τουρκία και μετά πήγε στην Ελλάδα. Μετέφερα στον Υπουργό ότι τους περιμένουμε τώρα στην Τουρκία. Ήρθε στην Τουρκία ο Έλληνας πρωθυπουργός. Φυσικά, είπαμε ότι εδώ δεν πρέπει να συζητείται μόνο η άμυνα και η ασφάλεια. Για τις δύο χώρες μας υπάρχει το Αιγαίο και το ιστορικό υπόβαθρο. Αναμένουμε θετικές εξελίξεις με τη γειτονική Ελλάδα».

https://warnews247.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»