Απαγόρευση στα ρωσικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο για «επίθεση» και «εισβολή» στην Ουκρανία


Η ρωσική ρυθμιστική αρχή μέσων ενημέρωσης Roskomnadzor απαιτεί από τα εγχώρια MME  να διορθώσουν τις αναφορές τους για τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, απαγορεύοντας να κάνουν λόγο για «επίθεση», «εισβολή» ή «κήρυξη πολέμου». Τέτοιοι όροι θα πρέπει να διαγραφούν από τις αναφορές τους, καθώς και όλες οι αναφορές σε αμάχους που σκοτώθηκαν από ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία , ανακοινωσε η  η Roskomnadzor.

Η εποπτική αρχή επιτρέπει μόνο μία πηγή πληροφοριών: «Τονίζουμε ότι μόνο επίσημες ρωσικές πηγές έχουν ενημερωμένες και αξιόπιστες πληροφορίες», ανέφερε η Roskomnadzor.

Η ρωσική κυβέρνηση περιγράφει τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας ως «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» για «τη διατήρηση της ειρήνης». Η πλειοψηφία της διεθνούς κοινότητας βλέπει την εισβολή ως επίθεση αντίθετη προς το διεθνές δίκαιο με στόχο να τερματιστεί η ύπαρξη της Ουκρανίας ως ανεξάρτητου κράτους .

Η Roskomnadzor κατηγόρησε μια σειρά ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης, όπως το Dozhd, το ραδιόφωνο Moscow Echo, η εφημερίδα Novaya Gazeta και ο ιστότοπος Mediasona , ότι διέδωσαν ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τους βομβαρδισμούς ουκρανικών πόλεων και τους θανάτους Ουκρανών αμάχων.

Εάν αρνηθούν να διαγράψουν αναφορές και όλους τους όρους όπως "επιθετική, εισβολή ή κήρυξη πολέμου", η πρόσβαση στα μέσα ενημέρωσης θα περιοριστεί, ανέφερε η υπηρεσία. Απείλησε επίσης με βαριά πρόστιμα.

https://www.naftemporiki.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»