Συνωμοσία... με τριζόνια

 

Από την έντυπη έκδοση

Της Κατερίνας Τζωρτζινάκη
ktzortzinaki@naftemporiki.gr

Η «ασθένεια» σε Αμερικανούς διπλωμάτες που εκδηλώθηκε με ναυτία, πονοκεφάλους, ρινορραγίες, απώλεια ισορροπίας, μερική απώλεια ακοής και όρασης, κόπωση και δυσκολία συγκέντρωσης -όχι απαραίτητα όλα μαζί- καταγράφηκε για πρώτη φορά στην Κούβα -γι’ αυτό και ονομάστηκε «σύνδρομο της Αβάνας»-, ενώ έκτοτε αναφέρθηκαν κρούσματα στη Γενεύη, τη Βιέννη και αλλού.

Είχε γίνει λόγος για «επιθέσεις μικροκυμάτων», τροφοδοτώντας εικασίες ότι πρόκειται για ένα είδος βιολογικού όπλου από εχθρική χώρα.

Μπόρα για όσους ταλαιπωρούνταν από τα συμπτώματα. Τα χρόνια περνούν και την προηγούμενη εβδομάδα ρεπορτάζ των ΝΥ Τimes αναφέρει, επικαλούμενο προκαταρκτική έρευνα της CIA, πως η πλειονότητα των 1.000 περιπτώσεων μπορεί να εξηγηθεί από περιβαλλοντικά αίτια -τον ήχο από τα τριζόνια Gryllus assimilis - άγχος ή ιατρικές καταστάσεις και προβλήματα που δεν έχουν διαγνωστεί.

Πάει η συνωμοσία, απογοήτευση στα θύματα, που υπολογίζουν και σε χρήματα. Πέρυσι, το Κογκρέσο ψήφισε νόμο για αποζημιώσεις, δίνοντας στην κυβέρνηση προθεσμία μέχρι τον Απρίλιο για ένα σχέδιο πληρωμής.
Κατάσκοποι, υπερόπλα και «κακοί», που αποσυντονίζουν τη διπλωματική αποστολή είχαν τελικά εξήγηση πιο... επιστημονική, αν και μια χαρά αξιοποιήθηκαν από την πολιτική. Νέες κυρώσεις στην Κούβα και ανοικτή για τη Ρωσία γούβα.
Τα τριζόνια θα ‘ρθουν πάλι να μας πάρουν το κεφάλι.

Σε άλλη υπόθεση, πλέον, που εμπλέκει ιατρική και στρατηγική σε μια κατάσταση χαοτική. Το παράδειγμα του φαρμάκου Aduhelm για το Αλτσχάιμερ είναι αποκαλυπτικό. 

Τον Ιούνιο, δίχως πρόσθετες κλινικές μελέτες και δεδομένα, ο FDA ενέκρινε προς χρήση το φάρμακο για τη νόσο, ενώ προηγουμένως είχε συμφωνήσει ότι δεν υπήρχαν επαρκείς αποδείξεις. Η απόφαση δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις από γιατρούς και ειδικούς, γιατί τα αποτελέσματα των δοκιμών είχαν καταγράψει σαφείς κινδύνους και ασαφή οφέλη από τη χορήγησή του. 

Το Κογκρέσο ερευνά κατά πόσον ο FDA είχε υπερβολικά στενή σχέση με την εταιρεία που παράγει το φάρμακο και πώς αυτό εγκρίθηκε παρά τις αντιρρήσεις.

Το ταμείο Medicare στις ΗΠΑ αποφάσισε να μην το αποζημιώνει, ασθενείς και οι οικείοι τους έμειναν μόνοι, αιωρούνται αμφιβολίες και πλέκονται θεωρίες. Όχι από νοσηρούς ή πονηρούς. Από ανθρώπους χλωρούς.  

   https://www.naftemporiki.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»