Η Βρετανία όρισε ειδικό απεσταλμένο για τα Δυτικά Βαλκάνια

 


Δεκέμβριος 3, 2021. Ελλάδα.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον διόρισε τον Στιούαρτ Πιτς Ειδικό Απεσταλμένο για τα Δυτικά Βαλκάνια, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης δέσμευσης του Ηνωμένου Βασιλείου για σταθερότητα και ευημερία στην περιοχή, σύμφωνα με τη βρετανική πρεσβεία στη χώρα.

 Ο Στιούαρτ Πιτς ανέλαβε τον ρόλο αφού παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ νωρίτερα αυτό το έτος, την οποία κατείχε από το 2018, και προηγουμένως ήταν επικεφαλής του επιτελείου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ως ειδικός απεσταλμένος του πρωθυπουργού για την περιοχή, η οποία περιλαμβάνει την Αλβανία, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, το Κοσσυφοπέδιο, το Μαυροβούνιο, τη Βόρεια Μακεδονία και τη Σερβία, ο Στιούαρτ θα συνεργαστεί με ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων και άλλους εκπροσώπους από την περιοχή, ανέφερε η ανακοίνωση.

 Το έργο του θα περιλαμβάνει επίσης την προώθηση ισχυρών δημοκρατικών θεσμών και ανοιχτών κοινωνιών, τη βοήθεια στην αντιμετώπιση του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος και άλλων κοινών προκλήσεων ασφάλειας και την υποστήριξη της επίλυσης κληρονομημένων ζητημάτων όπως τα εγκλήματα πολέμου και οι αγνοούμενοι.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζόνσον, είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι βαθιά αφοσιωμένο στην ευρωπαϊκή ασφάλεια και ότι τα Δυτικά Βαλκάνια, είπε, αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για τη σταθερότητα και την ασφάλειά του εδώ και περισσότερες από δύο δεκαετίες.

Vesti.mkFokus.mk,

 https://www.echedoros-a.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!