Πρωτοχριστιανικό δαχτυλίδι ανασύρθηκε από ναυάγιο κοντά στους Αγίους Τόπους


 Δαχτυλίδι που φέρει μια πρωτοχριστιανική απεικόνιση του Ιησού ως ποιμένα ανακαλύφθηκε την Τετάρτη (22/12) σε ναυάγιο στα ανοιχτά του αρχαίου λιμανιού της Καισάρειας, μεταξύ Τελ Αβίβ και Χάιφα.















Η Αρχή Αρχαιοτήτων του Ισραήλ ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι το χρυσό οκταγωνικό δαχτυλίδι φέρει στο πράσινο πετράδι του το σχέδιο «Καλού Ποιμένα» ενός νεαρού βοσκού που φορά ένα μακρύ πουκάμισο και κρατά ένα κριάρι ή ένα πρόβατο στους ώμους του.















Το δαχτυλίδι βρέθηκε ανάμεσα σε μια ομάδα ρωμαϊκών νομισμάτων που χρονολογούνται από τον τρίτο αιώνα, εκτός από ένα χάλκινο άγαλμα αετού, καμπάνες για να διώξουν τα κακά πνεύματα, κεραμικά και ένα άγαλμα Ρωμαίου ηθοποιού με κωμική μάσκα, σύμφωνα με το πηγή.















Η Αρχή Αρχαιοτήτων ανέφερε ότι στα σχετικά ρηχά νερά βρέθηκε και ένας κόκκινος πολύτιμος λίθος χαραγμένος με λύρα, εκτός από τα υπολείμματα της ξύλινης γάστρας του πλοίου.















Η Καισάρεια ήταν η τοπική πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, τον τρίτο αιώνα και το λιμάνι της ήταν ένα σημαντικό κέντρο της δραστηριότητας της Ρώμης, σύμφωνα με την Helena Sokolow, συντονίστρια του τμήματος νομισμάτων της Ισραηλινής Αρχής Αρχαιοτήτων, η οποία έχει ερευνήσει το θέμα του «Καλού Ποιμένα».

https://www.naftemporiki.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!