Μέσα στην Ευρώπη, αλλά με το βλέμμα σε Ανατολή και Δύση
Εν συντομία: Βάζουν στο μάτι τους φυσικούς πόρους μιας χώρας και μετά από… «μελέτες» κανονίζουν να εγκριθεί ένα μεγάλο δάνειο από κάποιον μεγάλο οικονομικό οργανισμό (π.χ. Παγκόσμια Τράπεζα).Φυσικά τα χρήματα πηγαίνουν σε «άλλη» κατασκευαστική εταιρεία. Κατόπιν κατασκευάζονται μεγάλα έργα (δρόμοι, αεροδρόμια, λιμάνια ή επίσης τεράστιες υποδομές για Ολυμπιακούς αγώνες).
Οι εταιρείες-οικονομικοί σύμβουλοι «φουσκώνουν» τις αναπτυξιακές ανάγκες, προκειμένου το δάνειο να είναι όσο υψηλό γίνεται. Έτσι το χρέος καταντά μη βιώσιμο, αφού η χώρα αδυνατεί να το αποπληρώσει.
Κατά αυτόν τον τρόπο χάνεται η εθνική κυριαρχία κρατών και δεν μπορούν μετά να χαλάσουν γεωπολιτικό χατίρι στην χώρα-μπόγια της παγκόσμιας διαπλοκής των πολυεθνικών (Η.Π.Α.). Ένα άλλο ζητούμενο είναι να «αξιοποιηθούν» τα κοιτάσματα κάποιας χώρας, εμποδίζοντάς την να διαπραγματευτεί επενδύσεις και με άλλες ενδιαφερόμενες χώρες, έτσι ώστε να γίνουν συμφέρουσες προσφορές με αμοιβαία κέρδη και όχι ξεπούλημα.
Αυτή είναι η πραγματικότητα και στην Ελλάδα, με την συμπλήρωση, ότι η Γερμανία προσπαθεί τόσο καιρό με ορισμένους γερμανοτραφείς πολιτικούς να βγάλει την χώρα από την αμερικανική σφαίρα επιρροής και να την καταστήσει γερμανικό προτεκτοράτο, στηριζόμενη στην οικονομία της. Ωστόσο, στρατιωτικά είναι ακόμα εξαρτημένη από το ΝΑΤΟ.
Από την άλλη πλευρά Ρωσία και Κίνα, έχοντας αναπτύξει μια περιστασιακή «φιλία», κοιτούν με καλό επενδυτικό μάτι την Ελλάδα με τους πολλούς φυσικούς πόρους, η οποία λόγω γεωγραφικής θέσης, εκτός του ότι δίνει ασφαλή πρόσβαση στις ζεστές θάλασσες, ενώνει Ευρώπη με Ασία και Αφρική, κάτι που επιθυμεί να εκμεταλλευτεί και το Ισραήλ.
Συμπερασματικά καμία χώρα δεν μας αγαπάει ούτε μας μισεί. Μας φοβάται απλά η παγκόσμια διαπλοκή, γιατί στον Ελληνισμό βρίσκεται το κλειδί για την ελευθερία ολόκληρης της ανθρωπότητας. Σε γεωπολιτικό επίπεδο, όμως, η κάθε χώρα είτε λέγεται, Ρωσία, είτε Κίνα είτε Η.Π.Α. έχει τα δικά της συμφέροντα, τα οποία λόγω συγκυριών καμιά φορά συνάδουν με τα δικά μας.
Δυστυχώς η Ελλάδα, πέραν λίγων εξαιρέσεων, από την στιγμή που την έκαναν κράτος, βασιζόμενοι στον αγώνα ελευθερίας των Ελλήνων κατά των Τούρκων κατακτητών, συμπεριφέρθηκε σαν προτεκτοράτο, κινούμενη μονόπλευρα και εσωστρεφώς. Τώρα που η Δύση αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και η Ανατολή ανεβαίνει, η χώρα μπορεί να παίξει βαρύνοντα ρόλο μέσα από την Ευρώπη, για τους Έλληνες, αφού βρίσκεται στην μέση και ο πολιτισμός της αγγίζει και τις δύο πλευρές.
Πηγή: http://logioshermes.blogspot.com
Σχόλια