Φιέστα του «Σουλτάνου» στην επέτειο άλωσης της Πόλης (Video)

Φιέστα του «Σουλτάνου» στην επέτειο άλωσης της Πόλης (Video) - Media

Διεθνή αντίκτυπο έχει προκαλέσει η φιέστα που έστησε ο Ερντογάν για να γιορτάσει τα 563 χρόνια από την άλωση της Πόλης από τους Οθωμανούς, μία εκδήλωση που χρησιομοποίησε όπως γράφει η DW για να ενισχύσει το εθνικό συναίσθημα των Τούρκων, αλλά και να επιτεθεί σε ξένους ηγέτες και να καταδικάσει τις ΗΠΑ, την Ρωσία και το Ιράν.
Δεκάδες χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ερντογάν ενίσχυσης της «εθνικής υπερηφάνειας» και συμμετείχαν στην εκδήλωση για την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς. Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν εκατοντάδες πυροτεχνήματα, δημόσιες ομιλίες, πάρτι και εξαιρετικά αυξημένα μέτρα ασφαλείας με 9.000 αστυνομικούς στους δρόμους, υποβρύχια, ελικόπτερα, ακροβολισμένους στρατιώτες στις ταράτσες και σκυλιά εκπαιδευμένα στην ανίχνευση εκρηκτικών σε μία προσπάθεια να αποτραπεί πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα.

Ο Ερντογάν χρησιμοποίησε την επέτειο για να επιτεθεί σε ξένους ηγέτες για τη στάση τους στο θέμα της Συρίας. «Τι δουλειά έχει η Ρωσία και το Ιράν στη Συρία, και οι Αμερικανοί στρατιώτες» ρώτησε το πλήθος ο Τούρκος πρόεδρος κατηγορώντας τους αμερικανούς στρατιώτες για σχέσεις με τη μετριοπαθή Συριακή αντιπολίτευση που συνδέεται σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο με το παράνομο κουρδικό κόμμα το PKK.
Ο Ερντογάν είναι νέο-Οθωμανός
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι αρχές της πόλης έδωσαν στη δημοσιότητα ένα τρισδιάστατο χάρτη της Πόλης όπως ήταν το 1453 τη χρονιά που ο σουλτάνος Μωάμεθ ο 2ος πολιόρκησε για 8 εβδομάδες και κατέκτησε την Κωνσταντινούπολη και την ανακήρυξε ως τη νέα πρωτεύουσα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Ο Ερντογάν έχει κατηγορηθεί για νέο -οθωμανικές  τακτικές στην προσπάθειά του να παγιώσει την αυταρχική του εξουσία, τρομοκρατώντας τον Τύπο, εκφοβίζοντας όσους του ασκούν κριτική και φυλακίζοντας αντιφρονούντες είναι κάποιες από τις καταχρήσεις της εξουσίας για τις οποίες κατηγορείται ο Τούρκος πρόεδρος, γράφει η DW.

Πηγή: DW,http://www.topontiki.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!