Νέα «Ειδομένη» στήνουν… στους Ευζώνους με τρεις νέους καταυλισμούς

80a0d13e-fd5a-46f1-af5c-0720b9234e77
Είκοσι τέσσερις ώρες μετά από την πανηγυρική ολοκλήρωση της εκκένωσης της Ειδομένης και την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού προστασίας του πολίτη στην περιοχή, για να εποπτεύσει το τελικό στάδιο της επιχείρησης, νέοι καταυλισμοί προσφύγων έχουν «ξεφυτρώσει» σε μικρή απόσταση από τον παλιό.
Εικόνες με πρόσφυγες που έχουν στήσει σκηνές σε εγκαταλειμμένο βενζινάδικο, όχι πολύ μακριά όμως από το σημείο στο οποίο μέχρι πριν από λίγο καιρό ζούσαν περισσότεροι από 12.000 πρόσφυγες και μετανάστες, και συγκεκριμένα σε δύο εγκαταλελειμμένα βενζινάδικα και ένα ξενοδοχείο στους Ευζώνους, έχουν μεταφερθεί τις τελευταίες 3 ημέρες αρκετά άτομα.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε σήμερα το Συντονιστικό Όργανο για το Προσφυγικό, σε ένα από τα βενζινάδικα και στο ξενοδοχείο διαμένουν από 1.500 άτομα (σύνολο 3.000 άτομα).

Προβληματισμό δημιουργούν και τα γενικότερα νούμερα που αποτυπώνουν την κατάσταση, καθώς από την Ειδομένη αναχώρησαν με πούλμαν για κέντρα φιλοξενίας 3.817 άνθρωποι, αλλά κανείς δεν γνωρίζει που έχει διοχετευτεί ο υπόλοιπος πληθυσμός των προσφύγων και των μεταναστών που βρισκόντουσαν στην Ειδομένη.
Εν τω μεταξύ οι συνθήκες διαβίωσης και στους δύο νέους καταυλισμούς στους Ευζώνους είναι άθλιες με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί ήδη επεισόδια βίας μεταξύ Σύρων και Αφγανών μεταναστών. Σήμερα το πρωί μάλιστα ένας άνδρας μεταφέρθηκε τραυματισμένος σε τοπικό νοσοκομείο καθώς τραυματίστηκε με μαχαίρι κατά τη διάρκεια ενός καυγά.
Οι 9.000 αγνοούμενοι μετανάστες
Η εμφάνιση νέων καταυλισμών προσφύγων δίπλα στον παλιό δεν θα έπρεπε ίσως να μας ξενίζει, αφού μετά το πέρας της επιχείρησης εκκένωσης ουσιάστικά «αγνοούνται» περίπου 9.000 άτομα.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, με τα μισθωμένα πούλμαν απομακρύνθηκαν συνολικά από την Ειδομένη 3.817 αλλοδαποί. Ωστόσο, με βάση το συντονιστικό, ο πληθυσμός του καταυλισμού πριν αρχίσει η επιχείρηση της αστυνομίας ξεπερνούσε τις 12.000.
Γεννιέται επομένως το ερώτημα: πού πήγαν οι υπόλοιποι πρόσφυγες και γιατί η κυβέρνηση δεν προέβλεψε ότι θα επέστρεφαν στο ίδιο σημείο μετά την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων;
Στην Ειδομένη βρέθηκε ο Τόσκας με… κάμερες
Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη μετέβη στην Ειδομένη ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του πολίτη Νίκος Τόσκας προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά την επιχείρηση απομάκρυνσης μεταναστών και προσφύγων.
Αυτή τη φορά η δημοσιογραφική κάλυψη επιτρεπόταν, σε αντίθεση με την οδηγία που είχε δοθεί τρεις ημέρες νωρίτερα, οπότε και ξεκίνησε η διαδικασία εκκένωσης της περιοχής.
Η άφιξη και η παραμονή του υπουργού στον προσφυγικό καταυλισμό καταγράφηκε κανονικά από τις κάμερες και μεταδόθηκε στα μέσα ενημέρωσης.                                                                       http://maxitis.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!