Συρία: Επικεφαλής Ισλαμιστών παραδέχθηκε τη χρηματοδότηση από τη Σαουδική Αραβία



"Επικεφαλής των ισλαμιστών παραδέχεται τη χρηματοδότηση από τη Σαουδική Αραβία"

Μάιος 3, 2016.
Βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο δείχνει μια συνάντηση μεταξύ του Ζαχράν Αλούς, ηγέτη της φιλο-Σαουδικής ομάδας «Τζάις αλ Ισλάμ», με τους επικεφαλείς των ισλαμικών ομάδων «Φαϊλάκ αλ Ραχμάν» και «Λίβα αλ Ουμάχ». 
 Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας αναφέρθηκαν τα 12 εκατομμύρια δολάρια  που έλαβε ο επικεφαλής του «Στρατού του Ισλάμ» από τους περιφερειακούς υποστηρικτές του, όπως παρουσιάζεται σε κρυφή κάμερα.
Παρά τις θυμωμένες διαμαρτυρίες των ανταγωνιστών, ο Αλούς παρουσίασε τον εαυτό του ως τον ανώτατο ηγέτη της περιοχής, στην επαρχία της ανατολικής Γούτα στην περιφέρεια της Δαμασκού και πως ήταν το μόνο πρόσωπο στο οποίο μπορούσαν να δώσουν τα χρήματα.
Ο ίδιος δηλώνει στο βίντεο, ότι τα χρήματα αυτά ανήκουν μόνο στην ομάδα «Τζάις αλ Ισλάμ» (στρατός του Ισλάμ) και προσθέτει ότι «επί πέντε συναπτά χρόνια συναντιέμαι με τους περιφερειακούς προστάτες μας που μας δίνουν τα χρήματα αυτά».
Ο ίδιος διαψεύδει προηγούμενες δηλώσεις ότι  δήθεν το 90 τοις εκατό του οπλισμού της ομάδας κατασχέθηκε από αποθήκες του συριακού στρατού και ότι μόνο το 10% αγοράσθηκε από τη ‘μαύρη αγορά’.
Το βίντεο αποδεικνύει ότι το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία πρωτοστατούν σε κακόβουλες ενέργειες στην περιοχή προσπαθώντας να αποσταθεροποιήσουν τη Συρία και να ανατρέψουν τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.
Νωρίτερα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Γιασίμ αλ Θανί, παραδέχθηκε ότι το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία, στο πλαίσιο συμφωνίας με τις ΗΠΑ, βοήθησαν στην τροφοδότηση του πολέμου στη Συρία, λέγοντας ανοιχτά: 
«Αυτό που συνέβη στη Συρία, δεν ήταν επανάσταση , αλλά ήταν ένα διεθνές σενάριο», όπως είπε ο αρχηγός του «Τζάις αλ Ισλάμ», όπως σημειώνει το freeNews.su
--
- http://www.echedoros-a.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!