Γερμανικός Τύπος: Ενόχληση από το ταξίδι Πούτιν στην Αθήνα


Φωτογραφία: INTIMENEWS

Ο γερμανόφωνος Τύπος σχολίασε εκτενώς την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Πούτιν στην Ελλάδα.
Στον απόηχο της επίσκεψης, σε ρεπορτάζ εφημερίδων, έγινε λόγος για διαλλακτική στάση του Έλληνα πρωθυπουργού απέναντι στη Ρωσία, σε αντίθεση με αυτή που τηρεί η ΕΕ.
Το δημοσίευμα της Deutsche Welle κάνει ένα «μάζεμα» των αναφορών στην επίσκεψη Πούτιν στην Ελλάδα.

Το κυριακάτικο φύλλο της Neue Zürcher Zeitung αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η Αθήνα φαίνεται ότι θέλει να απελευθερωθεί από τους δανειστές. Μπορεί τα ευρωπαϊκά κράτη και το ΔΝΤ να αναγκάζουν την Αθήνα να πουλήσει όλες τις κρατικές επιχειρήσεις, όμως η Ελλάδα αποφασίζει σε ποιον θα τις πουλήσει. Ο Τσίπρας δεν θα είχε αντίρρηση εάν οι Ρώσοι αναλάμβαναν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και τον κρατικό σιδηρόδρομο». Στη συνέχεια του άρθρου, που φέρει τον τίτλο «Ο Τσίπρας καλοπιάνει τον Πούτιν», συμπεραίνεται ότι Πούτιν και Τσίπρας αποτελούν ένα ταιριαστό πολιτικό δίδυμο. «Φαίνεται ότι ο ισχυρός πολιτικός Πούτιν και ο ελαφρών βαρών Τσίπρας, όπως τον βλέπουν η αντιπολίτευση στη χώρα του και οι δανειστές στο εξωτερικό, ταίριαξαν».
Η εφημερίδα Kölner Stadt Anzeiger σχολιάζει επίσης την εν λόγω επίσκεψη. «Πλέον ο Έλληνας πρωθυπουργός αναγνώρισε ως φρούδες τις ελπίδες ότι η Ρωσία θα βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από τα χρέη με δάνεια δισεκατομμυρίων. Τώρα ελπίζει στην πρωτοβουλία των Ρώσων στο έργο των ελληνικών ιδιωτικοποιήσεων, τις οποίες αρνούνταν κατηγορηματικά στις αρχές του 2015, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του. Οι ρωσικές κρατικές επιχειρήσεις έχουν δείξει ενδιαφέρον για τον ελληνικό σιδηρόδρομο και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Επιπλέον συζητούνται και κοινά ενεργειακά και τουριστικά έργα».
Η οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt δημοσιεύει άρθρο στο οποίο σκιαγραφεί ένα αισιόδοξο σενάριο για τις ελληνικές τράπεζες αφού τα τελευταία νούμερα, όπως γράφει η εφημερίδα, δείχνουν και πάλι κερδοφορία. «Για τις τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες τελειώνει μια δύσκολη περίοδος. Μετά από πέντε χρόνια απωλειών τα χρηματοπιστωτικά ινστιτούτα στοχεύουν μέσα στο 2016 να επιστρέψουν στην κερδοφορία. Απώλειες ύψους 50,6 δις € είχαν συσσωρευτεί στις τέσσερις ελληνικές τράπεζες τα περασμένα πέντε χρόνια της κρίσης. Επομένως η ανακούφιση που επήλθε τώρα χάρη στους αριθμούς του τελευταίου τριμήνου είναι ακόμη μεγαλύτερη».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!