Καταγγελία σκάνδαλο: Με περσινή δειγματοληψία οι Γαλάζιες Σημαίες!

Καταγγελία σκάνδαλο: Με περσινή δειγματοληψία οι Γαλάζιες Σημαίες!
Σε μια καταγγελία κόλαφο σχετικά με τον θεσμό των γαλάζιων σημαιών στην Ελλάδα προχώρησε το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) την Πέμπτη.

Οι δειγματοληψίες που έγιναν στις ελληνικές παραλίες είναι περσινές κι όχι φετινές, σύμφωνα με το ΠΑΚΟΕ
Συγκεκριμένα, σε δελτίο τύπου το οποίο έστειλε σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αναφέρει πως τα αποτελέσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη, σχετικά με τις παραλίες που αποκτούν γαλάζια σημαία για το 2016, είναι περσινά, δηλαδή τα δείγματα αναλύθηκαν τον Ιούλιο του 2015. Παράλληλα καταγγέλλει ότι πολλές από αυτές τις γαλάζιες σημαίες μπαίνουν σε περιοχές χωρίς βιολογικό καθαρισμό αλλά και σε πλαζ με εισιτήριο.

Υπενθυμίζεται πως το ΠΑΚΟΕ κάθε χρόνο δίνει στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα σχετικά με τις κατάλληλες και ακατάλληλες παραλίες για κολύμβηση, έπειτα από δειγματοληψίες που πραγματοποιεί τον Μάιο το επιστημονικό και ερευνητικό προσωπικό του κέντρου με επικεφαλής τον καθηγητή Παναγιώτη Χριστοδουλάκη.

Οι ακατάλληλες παραλίες της Αττικής

Το Κέντρο στην καταγγελία του, υποστηρίζει μεταξύ άλλων πως η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, εκμεταλλεύεται την ανυπαρξία νομοθετικού πλαισίου σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες». Δηλαδή, -σύμφωνα με το ΠΑΚΟΕ -, χρηματοδοτείται από φορείς που θέτουν υποψηφιότητα για να πάρουν γαλάζια σημαία, ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών που κάνει υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Διαβάστε εδώ τι καταγγέλλει το ΠΑΚΟΕ για τις γαλάζιες σημαίες


http://www.madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!