Λέσβος: Άγρια επεισόδια στο “hot spot” με λαθρομετανάστες να κάνουν κατάληψη και να καίνε κάδους


Επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγη ώρα, μεσημέρι Δευτέρας, στο hot spot της Μόριας στο οποίο βρίσκονται έγκλειστοι λαθρομετανάστες που έχουν φτάσει σε ελληνικό έδαφος μετά την 20η Μαρτίου, ημέρα έναρξης εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ - τουρκίας για έλεγχο των προσφυγικών ροών.
Οι λαθρομετανάστες κατέλαβαν το χώρο μπροστά στις εγκαταστάσεις της υπηρεσίας ασύλου, έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και ζητούσαν επίμονα από τους υπευθύνους του hotspot να τους επιτραπεί άμεσα να φύγουν από το νησί της Λέσβου.

Όλοι οι εργαζόμενοι σε ΜΚΟ αλλά και άλλες υπηρεσίες εγκατέλειψαν άμεσα το χώρο στον οποίο εισήλθε μία διμοιρία των ΜΑΤ, η οποία κάνοντας χρήση κροτίδων κρότου - λάμψης διέλυσε τους συγκεντρωμένους.
Πλέον, στο πλαίσιο της συμφωνίας ΕΕ-τουρκίας, οι λαθρομετανάστες κρατούνται έγκλειστοι στα hotspots στα νησιά χωρίς δικαίωμα εξόδου το πρώτο 25νθήμερο της άφιξής τους. Στη συνέχεια έχουν δικαίωμα εξόδου από το χώρο του hotspot αλλά δεν μπορούν να εγκαταλείψουν το νησί παρά μόνο εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία της χορήγησης ασύλου. Αν τελικά η αίτησή τους απορριφθεί, τότε επιστρέφουν στην Τουρκία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!