Οι Τούρκοι θα Επιχειρήσουν Κατάρριψη Ελληνικού Μαχητικού ή Δημιουργία Θερμού Επεισοδίου στο Αιγαίο

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος
Ούτε οι παραβιάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο μας προκαλούν πλέον εντύπωση, ούτε οι ΝΟΤΑΜ που εκδίδουν και δεσμεύουν το μισό Αιγαίο, είτε για να εκτελέσουν ασκήσεις είτε απλά για να μας προκαλέσουν καθόσον όλα αυτά τα κάνουν χρόνια τώρα εκμεταλλευόμενοι την Ελληνική ανεκτικότητα και πολιτική κατευνασμού, που εμείς θα λέγαμε ότι αγγίζει και τα όρια της ηττοπάθειας. Όμως πλέον αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι τώρα συνδυάζουν αυτές τις επεκτατικές τους τακτικές με την απαίτηση καταδίκης από την Ελλάδα πιλότου, που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους προκάλεσε την κατάρριψη Τουρκικού μαχητικού, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός πιλότου και την απώλεια ενός μαχητικού αεροσκάφους, κάτι όμως που έρχονται να το θυμηθούν μετά παρέλευση δέκα ετών από τότε που έγινε το ατύχημα. Και μιλάμε για ατύχημα και όχι κατάρριψη γιατί από τότε και μέχρι σήμερα κανένας δεν είχε αμφισβητήσει το γεγονός του ατυχήματος ενώ μάλιστα οι Τούρκοι και συγκεκριμένα ο διασωθείς πιλότος είχε ευχαριστήσει την Ελλάδα για τη βοήθεια. Τώρα λοιπόν τι άλλαξε και μιλάνε για κατάρριψη, προφανώς απολύτως τίποτα, μόνο που τώρα το ανακαλούν στην μνήμη τους και το χρησιμοποιούν προκειμένου να προκαλέσουν ένταση και να το παρουσιάσουν σαν άλλοθι σε κάποια κατάρριψη που ενδεχομένως προετοιμάζουν, προκειμένου να καταδείξουν πιο έντονα τις παράνομες απαιτήσεις τους στο Αιγαίο.

Έτσι, ενώ καταγράφηκε το τελευταίο διήμερο μεγάλη κλιμάκωση παραβιάσεων κατά την διεξαγωγή της τουρκικής άσκησης Beyaz Firtina, που συνολικά ανήλθαν σε 20 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Aθηνών, οι οποίες εξελίχθηκαν σε 40 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορες περιοχές του Αιγαίου, αυτές ήρθαν να συνδυαστούν χρονικά με τη γνωστοποίηση στην Ελλάδα ότι ο Εισαγγελέας της Άγκυρας ζητά, εγγράφως, τη δικαστική συνδρομή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην Αθήνα, προκειμένου να κινηθεί διαδικασία αγωγής αποζημίωσης κατά πιλότου της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, τον οποίο κατηγορούν για την κατάρριψη τουρκικού F16 στις 8 Οκτωβρίου 1996 και μάλιστα με πύραυλο. Από την καταγγελλόμενη κατάρριψη είχε σκοτωθεί ο Τούρκος κυβερνήτης του αεροσκάφους Ναΐλ Ερντογάν, του οποίου τα λείψανα δεν έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα καθώς δεν έχει ανασυρθεί το κουφάρι του αεροσκάφους, και είχε τραυματισθεί ο συγκυβερνήτης Οσμάν Τσιτσικλί. Με βάση το τουρκικό κατηγορητήριο, ο Έλληνας κυβερνήτης της πολεμικής Αεροπορίας κατηγορείται ότι αναχαιτίζοντας το τουρκικό αεροσκάφος με το αεροσκάφος τύπου Μιράζ 2000, το κατέρριψε μέσα σε διεθνή ύδατα και μάλιστα κάνοντας χρήση πυραύλου. Ο Έλληνας αξιωματικός κατηγορείται επίσης και για παράβαση νόμων του τουρκικού κράτους, όπως αυτοί της προστασίας της ανεξαρτησίας, της ενότητας, της ακεραιότητας και της ασφάλειας του τουρκικού κράτους !!!!!!!!!!!! Ο Οσμάν Τσιτσικλί διασώθηκε από ελληνικά σκάφη μέσα στο χώρο ευθύνης της Ελλάδας, γεγονός που επιβεβαιώνει το ότι το ατύχημα συνέβη κατά την παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου. Τότε, δε, είχε ευχαριστήσει τις ελληνικές αρχές που τον διέσωσαν και τον περιέθαλψαν στο νοσοκομείο της Χίου, ενώ είχε μεταφερθεί με ένα ελληνικό C-130 στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Σμύρνης. Στις διαδικασίες έρευνας και διάσωσης που ακολούθησαν για τον εντοπισμό των συντριμμιών του αεροσκάφους και του χαμένου συγκυβερνήτη δεν είχαν πάρει μέρος τουρκικά σκάφη και ελικόπτερα, αφού ήταν υποχρεωμένοι σε μια τέτοια περίπτωση να τεθούν υπό τις διαταγές του κυβερνήτη της φρεγάτας “Έλλη” που διενεργούσε την όλη διαδικασία, κάτι που αρνήθηκαν.
θεωρούμε ότι ο συνδυασμός των αυξημένων παραβιάσεων με την κατασκευασμένη καταγγελία του Έλληνα πιλότου μόνο τυχαία δεν είναι. Είναι ολοφάνερο ότι οι Τούρκοι ψάχνουν άλλοθι για να καταρρίψουν Ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος προκειμένου να προωθήσουν σε αυτή την χρονική συγκυρία τις παράνομες απαιτήσεις τους στο Αιγαίο. Η Ελληνική πολιτεία και η Ελληνική Αεροπορία θα πρέπει να λάβουν άμεσα το μήνυμα να κατοχυρώσουν τους πιλότους μας με τους απαραίτητους κανόνες εμπλοκής, ενώ ταυτόχρονα να δημοσιοποιήσουν αυτές τις ανησυχίες τόσο στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, για να μην νίπτουν τας χείρας τους όταν γίνει το κακό, όσο και στην ίδια την Τουρκία, με την προειδοποίηση ότι σε κάθε παραβίαση θα εφαρμόζει την Τουρκική μέθοδο.
Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος
Στρατηγικός Αναλυτής-Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας στη ΝΑ Μεσόγειο
pentapostagma.gr,http://espekm.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!