Ρώσοι θέλουν να φτιάξουν εργοστάσιο υδροπλάνων στην Καλαμάτα


Ρώσοι θέλουν να φτιάξουν εργοστάσιο υδροπλάνων στην Καλαμάτα
Υπάρχει ενδιαφέρον Ρώσων επενδυτών για τη λειτουργία εργοστασίου παραγωγής υδροπλάνων στην Καλαμάτα, έκανε γνωστό στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, υπογραμμίζοντας ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν και άλλες ενδιαφέρουσες προτάσεις από Ρώσους επιχειρηματίες.

«Ως αίτημα ήρθε προς συζήτηση, και αρκετά προωθημένο μπορώ να πω, για να γίνει στην Καλαμάτα ένα εργοστάσιο παραγωγής υδροπλάνων, το οποίο θα έχει μια εντελώς εξωστρεφή ιδιότητα και θα συνδυάζει τεχνολογίες δυτική και ανατολική» τόνισε ο υφυπουργός, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση», και πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια πάρα πολύ καλή πρόταση, για την οποία η κυβέρνηση εξετάζει με πιο τρόπο θα υλοποιηθεί.
Ο κ. Μάρδας αναφέρθηκε στο δεδομένο εδώ και αρκετό -όπως το χαρακτήρισε- ενδιαφέρον των Ρώσων για να επενδύσουν στον τομέα των υποδομών (αέριο, μεταφορές, λιμάνια), αλλά –όπως είπε– ιδιαίτερα σημαντικές για την Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή και οι επενδύσεις κυρίως στους τομείς της βιομηχανίας και των υπηρεσιών, όπως το εργοστάσιο παραγωγής υδροπλάνων στην Καλαμάτα.
Στο μεταξύ, στο ερώτημα αν τα νέα φορολογικά μέτρα θα αποτελέσουν εμπόδιο για επενδύσεις, ο υφυπουργός επισήμανε ότι τα μέτρα που λαμβάνονται για τη σταθεροποίηση της οικονομίας, επιβάλλονται από τους πιστωτές και είναι προσωρινά. «Θα είναι σε ισχύ ως εκείνο το σημείο που απογειώνεται η ελληνική οικονομία» είπε ο κ. Μάρδας και υπογράμμισε ότι για τους ξένους επιχειρηματίες, που σκέφτονται να επενδύσουν στην Ελλάδα, δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία η αύξηση των φορολογικών συντελεστών, όσο η γραφειοκρατία                              http://www.kontranews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!