Αυτό είναι το απαγορευμένο βίντεο που τράβηξε το BBC στη Βόρεια Κορέα




 Ένας δημοσιογράφος του BBC και οι δυο συνεργάτες του συνελήφθησαν και απελάθηκαν από τη Βόρεια Κορέα, επειδή τράβηξαν απαγορευμένα πλάνα από το συνέδριο του κόμματος (Video + Pics)
Ο Rupert Wingfild – Hayes ανταποκριτής του βρετανικού δικτύου και η παραγωγός και ο κάμεραμαν, συνελήφθησαν τη Δευτέρα στην Βόρεια Κορέα, μετά το συνέδριο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος και την ανακήρυξη του Κιμ Γιονγκ Ουν σε πρόεδρο του μόνου και κυβερνώντος κόμματος της χώρας.


  Συγκεκριμένα, οι ανταποκριτές του BBC που βρίσκονταν μεταξύ των προσκεκλημένων εκπροσώπων των διεθνών ΜΜΕ που είχαν τη δυνατότητα να καταγράψουν πέντε λεπτά από τη Συνεδρίαση. Η ομάδα του BBC εργάζονταν στην  πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας μαζί με μέλη του Εργατικού Κόμματος της χώρας και σε συνεργασία με ομάδα του Νόμπελ διενεργούσαν δημοσιογραφική έρευνα.


Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του BBC, Stephen Evans, ο οποίος βρισκόταν και αυτός στην Πιονγκγιάνγκ, η κυβέρνηση δυσαρεστήθηκε από τις αναφορές που έγιναν στο ρεπορτάζ, στο οποίο "φωτίζονταν" πτυχές της ζωής στην πόλη.
Στο επίμαχο βίντεο ο δημοσιογράφος προσεγγίζει τους πολίτες και τους ρωτά για την καθημερινότητα, αλλά και για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, θέλοντας να καταγράψει τις απόψεις των πολιτών και την αλήθεια για τη ζωή στην απομακρυσμένη χώρα της άπω ανατολής.
Ο ανταποκριτής και συνεργάτες του ανακρίθηκαν για περίπου 8 ώρες και αφού υπέγραψαν μια δήλωση και οδηγήθηκαν στο αεροδρόμιο της Πιονγκγιάνγκ και απελάθηκαν από τη χώρα.

  Αργότερα έγινε γνωστό, πως η απέλαση ήταν αποτέλεσμα των φραστικών επιθέσεων του στο σύστημα της Βόρειας Κορέας, αλλά και της μη αντικειμενικής κάλυψης του ρεπορτάζ του, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της Εθνικής Επιτροπής Ειρήνης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πιονγκγιάνγκ μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.
Ο ίδιος αξιωματούχος συμπλήρωσε ότι έχει απαγορευτεί δια παντός, η είσοδος του συγκεκριμένου δημοσιογράφου στη Βόρεια Κορέα.
(ΠΗΓΗ: UNILAD),http://news247.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!