Ιβάνοφ σε συνέδριο στο Σεράγεβο: «Η Ελλάδα πιστεύει ότι με τα δύο ελικόπτερα μας θα την καταλάβουμε»

Μάιος 30, 2016.
«Η χώρα μας αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της αποτυχίας τόσο της ΕΕ, όσο και του ΝΑΤΟ. Η χώρα μας είναι ακόμη το χαρακτηριστικό παράδειγμα του πως συμπεριφέρονται το 
ΝΑΤΟ και η ΕΕ στις υποψήφιες χώρες. Έχουμε γίνει (ρακο) συλλέκτες. Έχουμε 17 σχέδια δράσης για ένταξη στο ΝΑΤΟ, είμαστε για το Γκίνες, γιατί δεν υπάρχει καμία άλλη χώρα της οποίας ο στρατός είναι τόσο εκπαιδευμένος όσο ο δικός μας», είπε ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ στην περιφερειακή πρωτοβουλία Επιχειρήσεων « Summit 100» που πραγματοποιήθηκε χθες (προχθές) βράδυ στο Σεράγεβο.
Αναφερόμενος στη στάση της ΕΕ, έναντι των Σκοπίων, ο Ιβάνοφο δήλωε ότι «μέχρι στιγμής έχουμε επτά συστάσεις για έναρξη διαπραγματεύσεων και μηδενική μεταβολή. Βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση. Γιατί; Επειδή η μοίρα μας ήταν να έχουμε έναν γείτονα που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει  την ολοκλήρωση οποιονδήποτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον κόσμο. Αυτός λέγεται Ελλάδα. Και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε, για να βρούμε μία λύση σε κάτι που αποτελεί την ταυτότητά μας, τη μοναδικότητά μας, να αλλάξουμε το όνομά μας, την ταυτότητα, τη γλώσσα και τα τοπωνύμια».
«Ποιος θα μπορούσε να πει ότι «η νοσταλγία για το νότο» (σλάβικο ποίημα  του Κωνσταντίν Μιλαντίνοφ, για περιοχές της Μακεδονίας), ότι  δεν είναι ‘μακεδονικό’, ότι η μουσική της ‘Μακεδονίας’ δεν είναι ‘ μακεδονική’, ότι τα ‘μακεδονικά’ προϊόντα δεν είναι ‘μακεδονικά’. Αυτά θέλουν να μας πάρουν. Εμείς δεν τα δίνουμε. Τα μοιραζόμαστε και τα έχουμε σαν κάτι πολύτιμο για εμάς, για όλες τις γενιές, πριν από εμάς και τις γενιές μετά από εμάς», είπε.
Κατέληξε λέγοντας: 
«Οι ελληνικές αρχές από τα τέλη του 20ου αιώνα ισχυρίζονται ότι η χώρα μας που έχει δύο ελικόπτερα θα ‘καταλάβει’ την Ελλάδα».
πηγή: Infomax
--
http://www.echedoros-a.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!