Τουρκία: Πήγε με βαριοπούλα να σπάσει το άγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ (βίντεο)


Οκτώβριος 9, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Άγνωστος επιτέθηκε με βαριοπούλα στο Μνημείο του Ατατούρκ στην περιοχή Αϊβαλί του Μπαλικεσίρ. Οι γύρω πολίτες που είδαν τον άνδρα να χτυπά με βαριοπούλα το μνημείο επενέβησαν και τον απέτρεψαν. Ο δράστης εγκατέλειψε το άγαλμα αφού οι άνθρωποι γύρω παρενέβησαν με τις σκούπες και τους κάδους σκουπιδιών. Ο δράστης   συνελήφθη από την αστυνομία, η οποία έφτασε στο σημείο μετά από ειδοποίηση.

Μετά τα γεγονότα, ο δήμαρχος του Αϊβαλί  Μεσούντ Εργκίν έκανε μια δήλωση στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και είπε: 

«Έγινε μια αποτρόπαια πράξη για να βλάψει το Μνημείο Ατατούρκ, το οποίο είναι το σημάδι της πίστης μας στον ιδρυτή της Δημοκρατίας μας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, και το σύμβολο του Αϊβαλί μας. 

Το Μνημείο του Ατατούρκ είναι ένα μνημείο της αίσθησης ευγνωμοσύνης που έχουν οι κάτοικοι του Αϊβαλί προς τον μεγάλο σωτήρα τους και έδειξε σε όλους τους προδότες και τους διαταραγμένους ανθρώπους εκεί ότι κανένας κάτοικος του Αϊβαλί δεν θα μείνει αδιάφορος μπροστά σε αυτήν την προδοτική πράξη. 

Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί και σήμερα, όπως και χθες, με τον άνθρωπο που νίκησε την Ελλάδα. Ζήτω ο Ατατούρκ, ζήτω η Δημοκρατία», γράφει το δημοσίευμα.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

https://echedoros.blog

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»