Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Θεσσαλονίκη: Πρωινή βόλτα δίπλα σε σπίτια έκανε κοπάδι με αγριογούρουνα (φωτ.)

 


Αλκίνοος Βλαχόπουλος

Όλο και περισσότερα είναι τα περιστατικά με κοπάδια αγριογούρουνων που κάνουν την εμφάνισή τους στον αστικό ιστό της πόλης προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους. Το τελευταίο περιστατικό καταγράφηκε σήμερα λίγο μετά τις 11 το πρωί όταν κοπάδι με έξι μεγαλόσωμα αγριογούρουνα, έκανε την εμφάνισή του σε κεντρικό δρόμο, στην περιοχή του Παλαιοκάστρου στην Θεσσαλονίκη.

Στις εικόνες του makthes.gr, τα αγριογούρουνα φαίνεται ότι κινούνται δίπλα από κάδους απορριμμάτων, σε κεντρικό δρόμο της περιοχής αναζητώντας τροφή.

agriogourouna-palaiokastro-2.jpg


Μάλιστα, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται τα συγκεκριμένο φαινόμενο αφού αρκετά συχνά, κοπάδια με περισσότερα από 15 αγριογούρουνα κάνουν ανενόχλητα την βόλτα τους σε κεντρικούς δρόμους και γειτονιές.

Όπως αναφέρει κάτοικος στο makthes.gr, από το δάσος του Ωραιοκάστρου, τα αγριογούρουνα διασχίζουν μια συγκεκριμένη διαδρομή και φτάνουν στον αστικό ιστό του Παλαιοκάστρου.

agriogourouna-paliokastro-3.jpg


Σημειώνεται οτι παρόμοια περιστατικά έχουν καταγραφεί στα Πεύκα, στο Πανόραμα, στη Θέρμη, στην Καλαμαριά αλλά και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο πληθυσμός των αγριόχοιρων έχει αυξηθεί αρκετά συγκριτικά με τις προηγούμενες δεκαετίες στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα συχνά να κατεβαίνουν σε κατοικημένες περιοχές όπου αναζητούν τροφή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»