Ελληνοτουρκική «κατασκοπευτική σαπουνόπερα» made in Turkey


Διαστάσεις κατασκοπευτικού θρίλερ, που πάντως για διπλωματικούς κύκλους μάλλον παραπέμπει σε «κατασκοπευτική σαπουνόπερα», επιχειρεί να δώσει μερίδα Τούρκων επικριτών της Ελλάδας και του τουρκικού Τύπου στη σχέση που φέρεται να ανέπτυξε Ελληνας διπλωμάτης, ο οποίος υπηρετεί στο προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, με την γνωστή Τουρκάλα δημοσιογράφο, Ναγκεχάν Αλτσί.

Κατηγορούν τον Ελληνα διπλωμάτη, όπως επίσης και την Τουρκάλα δημοσιογράφο για «πράκτορες της Ελλάδας». Μερίδα του τουρκικού Τύπου, μάλιστα, ισχυρίζεται ότι η Αγκυρα ζήτησε από την Αθήνα την ανάκλησή του. Κάτι, ωστόσο, που διαψεύδουν κατηγορηματικά ελληνικές διπλωματικές πηγές στο neostrategy.gr, λέγοντας ότι ο διπλωμάτης ήταν προγραμματισμένο να επιστρέψει στην Ελλάδα από το πόστο του, όπως και πολλοί άλλοι διπλωμάτες. Επιστροφές στην Αθήνα, οι οποίες γίνονται συνήθως αυτή την περίοδο.

Πάντως, διπλωματικοί κύκλοι υπογραμμίζουν ότι το προφίλ του σχετικά νεαρού διπλωμάτη κάθε άλλο παρά συνάδει με τους ισχυρισμούς που εμφανίζονται σε μερικά τουρκικά ΜΜΕ. Η ίδια η Τουρκάλα δημοσιογράφος, Ναγκεχάν Αλτσί, σε εκπομπή που προβάλλεται στο κανάλι του YouTube της γνωστής παρουσιάστριας εκπομπών ποικίλου ενδιαφέροντος, Νεβσίν Μενγκιού, αποκάλυψε ότι είχε σχέση με έναν διπλωμάτη από την Ελλάδα.

Τα λόγια της Ναγκεχάν Αλτσί προκάλεσαν μεγάλη εντύπωση στην τουρκική κοινή γνώμη. Η Ναγκεχάν Αλτσί δήλωσε στην εκπομπή: «Αυτή τη στιγμή έχω σχέση με κάποιον. Είναι ξένος διπλωμάτης. Αφού το έμαθε ο πρώην άνδρας μου, ο Ρασίμ, έγινε ακόμα πιο κακός από αυτό που είχα ζήσει και ήξερα (σ.σ. η δημοσιογράφος φέρεται να έχει κακοποιηθεί από τον σύζυγό της). Ένας άντρας που υποτίθεται ότι είναι φιλελεύθερος, που πίστευε στην ισότητα, αγόρασε καρτοτηλέφωνα και άρχισε να κάνει κλήσεις στις υπηρεσίες ασφαλείας, σε δημοσιογράφους, όπου μπορείτε να φανταστείτε. Εδώ και εκεί. Μέχρι που άρχισε να διαδίδει ψευδείς κατηγορίες ότι είμαι πράκτορας της Ελλάδας και ότι το άτομο με το οποίο έχω σχέση είναι εχθρός των Τούρκων και πράκτορας των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών».

Σύμφωνα με το μέσο ποικίλης ύλης, «Patronlar Dünyası», ο Έλληνας διπλωμάτης που έχει σχέση με τη Ναγκεχάν Αλτσί εργάζεται στο ελληνικό προξενείο ως υπεύθυνος του τμήματος διαβατηρίων του προξενείου της Κωνσταντινούπολης και κλήθηκε να επιστρέψει άμεσα στην Αθήνα μετά την αποκάλυψη της σχέσης.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του neostrategy.gr, ο Ελληνας διπλωμάτης δεν έχει σχέση με βίζες, ενώ, κατά διπλωματικές πηγές, δεν έχει ανακληθεί. Να σημειωθεί ότι, στο παρελθόν, στο ελληνικό προξενείο, στην Κωνσταντινούπολη, είχε αποκαλυφθεί μεγάλο σκάνδαλο με εμπόριο βιζών, στο οποίο εκτιμάται ότι είχαν εμπλακεί κυκλώματα ακόμα και εμπορίας βρεφών, ενώ δεν αποκλείστηκε και η εμπλοκή τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.

Αναδημοσίευση   απο https://neostrategy.gr/ellinotourkiki-kataskopeftiki-sapounopera-made-in-turkey/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»