Η Αθήνα όλο και πιο βαθιά στον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας


Η Ελλάδα, η Βουλγαρία και η Ρουμανία, επισημοποιούν «δια της πλαγίας οδού», την ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή τους στον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας. Παρά τις δημόσιες δηλώσεις και τη συμβουλή της πρώην υπουργού Εξωτερικών (και αδελφής του πρωθυπουργού) Ντόρας Μπακογιάννη ότι: «Δεν έπρεπε να εμπλακούμε στον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας τηρώντας τις ισορροπίες» φαίνεται ότι αυτά δεν πάρθηκαν ούτε καν υπόψη.

Ετσι λοιπόν όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, μέσω άτυπης ενημέρωσης, την ερχόμενη Πέμπτη 11η Ιουλίου, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, ο Ν. Δένδιας θα υπογράψει με τους ομολόγους του της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, κ.κ. Atanas  Zaprianov και Angel Tîlvăr αντίστοιχα, Επιστολή Προθέσεων (LoI) για τη δημιουργία Εναρμονισμένου Στρατιωτικού Διαδρόμου Κινητικότητας («Harmonized Military Mobility Corridor»).

Και καλά ως εδώ δείχνει πως πρόκειται για μια τυπική νατοϊκή συμφωνία μεταξύ συμμάχων. Όμως ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Στην ίδια άτυπη ενημέρωση αναφέρονται τέσσερα σημεία. Τα τρία αδιάφορα,

Το τέταρτο όμως αναφέρει το εξής:
«Την ύπαρξη ταχύτερης ανταπόκρισης, αναλόγως των αναγκών των τριών χωρών».
Τι σημαίνει αυτό; Την ανάγκη για ταχύτερη ανταπόκριση χωρίς τυπικούς ελέγχους και γραφειοκρατία στρατιωτική βοήθεια τρίτη χώρα. Και ποια χώρα είναι; Μα η Ουκρανία φυσικά.
Και αν προσθέσουμε και το γεγονός ότι ο μεγαλύτερος σε όγκο μεταφοράς πυρομαχικών στο Κίεβο, είναι ο διάδρομος Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας και μετά στην Ουκρανία, δεν χρειάζεται να είναι κάποιος γνωστής της πυρηνικής φυσικής.

Και έτσι λοιπόν έχουμε την ακόμη μεγαλύτερη εμπλοκή στον πόλεμο, εμπλοκή που δεν έπρεπε να είχαμε ως δύναμη στρατιωτικής υποστήριξης αλλά ως δύναμη ειρήνης και σταθερότητας και οι προσπάθειές μας να επικεντρώνονταν στην εύρεση λύσης και όχι στη συνέχιση ενός πολέμου στην καρδιά της Ευρώπης.

Καμιά φορά πρέπει να ακούμε και την μεγαλύτερη αδελφή μας κύριε Πρωθυπουργέ. Κάτι περισσότερο μπορεί να ξέρει ή να βλέπει εκείνη – και ιδιαίτερα το ποια είναι η «σωστή πλευρά της Ιστορίας»…

https://neostrategy.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»