Επικρίσεις για το νέο κέρινο άγαλμα της Beyoncé στο Παρίσι




Αντιπαράθεση για το κέρινο άγαλμα της Beyoncé στο Παρίσι
Πνευματικά Δικαιώματα Musée Grévin - X


Η Beyoncé έχει πλέον το κέρινο ομοίωμά της στο διάσημο μουσείο Musée Grévin του Παρισιού, αρκετοί όμως είναι κάθε άλλο παρά ικανοποιημένοι

Οι επισκέπτες ζητούσαν εδώ και αρκετό καιρό να γίνει το ντεμπούτο του ομοιώματός της στο διάσημο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Παρισιού.

Λογικό: είναι μια από τις πιο διάσημες καλλιτέχνιδες στην ιστορία με 28 βραβεία Grammy και κυκλοφόρησε το περίφημο όγδοο στούντιο άλμπουμ της, "Cowboy Carter", νωρίτερα φέτος.

Και το μουσείο τα έδωσε όλα. Ντυμένη με ένα χρυσό κορμάκι και καθισμένη σταυροπόδι σε ένα στεφάνι, το ολοζώντανο γλυπτό της Queen B χρειάστηκε έξι μήνες για να ολοκληρωθεί από την ομάδα του δημιουργικού εργαστηρίου του Musée Grévin και τον βετεράνο γλύπτη Claus Velte.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι χρειάστηκε να δουλέψουν αποκλειστικά με βάση φωτογραφίες, καθώς συνήθως οι διασημότητες έρχονται να ποζάρουν με σάρκα και οστά.

"Κάθε φωτογραφία μπορεί να παρουσιάσει διαφορετική χρωματική διάσταση, καθώς και όγκους προσώπου, χαμόγελα, μη χαμόγελα, κεφάλια πάνω ή κάτω", αναφέρει το δελτίο Τύπου του μουσείου.

Ωστόσο, δεν εντυπωσιάστηκαν όλοι από το τελικό αποτέλεσμα και δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί...

Πράγματι, ενώ η Beyoncé θα θαυμάζεται πλέον από τους 900.000 ετήσιους επισκέπτες του Grévin, το κέρινο άγαλμα αντιμετωπίζει ήδη κάποιες επικρίσεις σε δύο μέτωπα.

Πρώτον, για την υποτιθέμενη υπερβολική "λευκότητα" του δέρματος της κέρινης Bey, ένα κόλλημα που θυμίζει τη διαμάχη γύρω από τον The Rock πέρυσι. Ο ηθοποιός του Fast And Furious, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Ντουέιν Τζόνσον, απαίτησε μάλιστα -και πέτυχε- διορθώσεις στο άγαλμά του, το οποίο ήταν πολύ ανοιχτόχρωμο για τα γούστα του.

"Ποια είναι αυτή η λευκή γυναίκα", ρώτησε ένας χρήστης του X. "Έχουν λευκάνει την Beyoncé", πρόσθεσε ένας άλλος.

Η Beyoncé δεν έχει ακόμη αντιδράσει, αλλά το μουσείο επισήμανε ότι, ανάλογα με τη γωνία της φωτογραφίας (και τον φωτισμό), το χρώμα μπορεί να αλλάξει...

Αρκετά δίκαιο... Αλλά αυτό δύσκολα εξηγεί την έλλειψη ομοιότητας με την τραγουδίστρια.

"Αυτή η κέρινη αναπαράσταση της Beyoncé δεν της μοιάζει καθόλου", παραπονέθηκε ένας θαυμαστής στο X, ενώ συμβούλευσε το μουσείο να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές.

"Καμία προσπάθεια εδώ - μοιάζει με όλους εκτός από την Beyoncé. Και η μύτη της φαίνεται πολύ λεπτή και το δέρμα της πολύ λευκό".

Θα ακολουθήσει η Μπιγιονσέ το παράδειγμα του Ντουέιν Τζόνσον και θα ζητήσει φρεσκάρισμα; Μήπως το Musée Grévin χάνει το άγγιγμά του;

https://gr.euronews.com/culture/2024/07/08/epikriseis-neo-kerino-agalma-beyonce-parisi?dicbo=v2-LEfwWyM

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»