Οι προϋποθέσεις που ζήτησε το Κάιρο από την Άγκυρα για εξομάλυνση των σχέσεων


Μάρτιος 19, 2023. Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Άραβα δημοσιογράφο Fouad Abou Hamila, κατά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Κάιρο, η Αίγυπτος ζήτησε τρεις βασικές προϋποθέσεις για την εξομάλυνση των σχέσεων με την Άγκυρα.

Αυτά είναι όπως αναφέρει σε σχετική ανάρτηση στο Twitter είναι:


1.Παράδοση των μελών της Αδελφότητας που βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος και καταζητούνται από την αιγυπτιακή δικαιοσύνη και εμπλέκονται στη διεξαγωγή ένοπλων επιχειρήσεων κατά του στρατού, της αστυνομίας και των πολιτών.

 2. Τερματισμός της τουρκικής στρατιωτικής παρουσίας στο λιβυκό έδαφος και απόσυρση όλων των φιλοτουρκικών πολιτοφυλακών από τη Λιβύη.

3. Τερματισμός των διαφορών με Κύπρο και Ελλάδα και επίτευξη μιας ικανοποιητικής φόρμουλας συμφωνίας με αντάλλαγμα η Τουρκία να γίνει μέλος του Φόρουμ για το φυσικό αέριο της Ανατολικής Μεσογείου.


3 شروط طلبتها القاهرة من أنقرة لتطبيع العلاقات 1-تسليم عناصر تنظيم الإخوان المتواجدين على الأراضي التركية والمطلوبين لدى القضاء المصري والمتورطين في القيام بعمليات مسلحة ضد الجيش والشرطة والمدنيين 2-إنهاء التواجد العسكري التركي على الأراضي الليبية بشكل كامل وسحب جميع الميليشيات الموالية لتركيا من ليبيا 3-إنهاء الخلافات مع قبرص واليونان والوصول إلى صيغة اتفاق مرضية في مقابل دخول تركيا عضوا في منتدى غاز شرق المتوسط

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!