Λεονάρντο ντα Βίντσι: Νόθος γιος Τσερκέζας σκλάβας από τον Καύκασο; Τι υποστηρίζει Ιταλός καθηγητής πανεπιστημίου



Μπορεί να έχουν γραφεί μελέτες επί μελετών για τον Λεονάρντο ντα Βίντσι, αλλά μια κρίσιμη λεπτομέρεια για τον δημιουργό της Μόνα Λίζα περιβάλλεται από έναν πέπλο μυστηρίου: ποια ήταν η μητέρα του;

Απάντηση στο ερώτημα αυτό υποστηρίζει ότι δίνει μια νέα έρευνα, σύμφωνα με την οποία ο διάσημος ζωγράφος της Αναγέννησης και πηγή καύχησης για την Ιταλία, ήταν μόνον κατά το ήμισυ Ιταλός από την πλευρά του πατέρα του, αφού η μητέρα του ήταν μια Τσερκέζα σκλάβα από τον Καύκασο.

Η μητέρα του Λεονάρντο ντα Βίντσι πιστευόταν εδώ και καιρό ότι ήταν μια χωρική από την Τοσκάνη, αλλά ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νάπολης, Κάρλο Βέτσε, μελετητής της Αναγέννησης και ειδικός στον ζωγράφο, που ο στραβισμός του τον βοήθησε να φιλοτεχνήσει αριστουργήματα, υποστηρίζει ότι η αλήθεια είναι λίγο πιο περίπλοκη.

«Η μητέρα του Λεονάρντο ήταν μια Τσερκέζα σκλάβα, που την πήραν από το σπίτι της στην οροσειρά του Καυκάσου και την πούλησαν και τη μεταπούλησαν αρκετές φορές στην Κωνσταντινούπολη, μετά στη Βενετία προτού φθάσει στη Φλωρεντία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο. Στον τελευταίο σταθμό της ήταν που γνώρισε έναν νεαρό συμβολαιογράφο, τον Πιέρο ντα Βίντσι «κι ο γιος τους ονομάστηκε Λεονάρντο».

Τι αποκαλύπτουν τα αρχεία της Φλωρεντίας για τη μητέρα του Λεονάρντο ντα Βίντσι

Τα ευρήματα του Ιταλού καθηγητή, που μελέτησε επί δεκαετίες τον Ντα Βίντσι και τα αριστουργήματά του -μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται πιθανώς και ένα πορτρέτο του Νικολό Μακιαβέλι- βασίζονται στα αρχεία της πόλης της Φλωρεντίας και αποτέλεσαν τη βάση για το νέο του βιβλίο, με τίτλο «Το Χαμόγελο της Αικατερίνης: Η μητέρα του Λεονάρντο ντα Βίντσι», που ρίχνει νέο φως σε αυτή την αρχετυπική παγκόσμια ιδιοφυΐα.

Πηγή:https://www.iefimerida.gr

https://twitter.com/i/status/1635712435104383011


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!