H άγρια … κατσάδα του Σόιμπλε στον …περήφανο Βενιζέλο


Η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύτηκε την περασμένη Δευτέρα με τους εταίρους ή το ΔΝΤ. Συνεπώς, μόνο ως θράσος θα μπορούσαν να εκληφθούν οι θριαμβολογίες του Ευάγγελου Βενιζέλου περί σκληρών διαπραγματεύσεων με τους εταίρους στο Eurogroup. Τουλάχιστον ο πρωθυπουργός που μετείχε στη συνεδρίαση μίλησε για ιστορική απόφαση, αλλά απέφυγε τις θριαμβολογίες για προσωπικές μάχες.

Η απόφαση για τη νέα στήριξη της Ελλάδας ήταν προγραμματισμένη να ληφθεί από τη στιγμή που οι εταίροι πήραν αυτά που ήθελαν τις προηγούμενες μέρες, δηλαδή το νέο «πακέτο» των μέτρων λιτότητας και την επιτάχυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Επιπλέον, τη διαπραγμάτευση για το «κούρεμα» τη Δευτέρα τυπικά την έκανε ο Ευ. Βενιζέλος, διότι ήταν ο νόμιμος εκπρόσωπος της χώρας, στην ουσία όλο το παρασκήνιο και τις διαβουλεύσεις τις έκαναν η Τρόικα, η Κομισιόν, το Βερολίνο και το Παρίσι. Αυτοί επέβαλαν στους ιδιώτες το μεγαλύτερο «κούρεμα».
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που παρακολούθησαν από μέσα τη συνεδρίαση, ο υπουργός Οικονομικών όχι μόνο δεν διαπραγματεύθηκε, αλλά δέχθηκε μια απίστευτη σε σφοδρότητα επίθεση από τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η οποία σοκάρισε τους περισσότερους υπουργούς. Μάλιστα, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, η άθλια όσο και υποτιμητική για τη χώρα μας φρασεολογία του Γερμανού υπουργού ήταν τόσο έντονη που προκάλεσε και τη μεταστροφή του κλίματος υπέρ της χώρας μας στη συνεδρίαση. Πολλοί τον κάλεσαν να σταματήσει, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία.
(από σχετικό ρεπορτάζ στον αυριανό “Τύπο της Κυριακής),Antinews

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!