«Μονή της Κύπρου ζητάει τουρκική βοήθεια»




Φεβρουάριος  23, 2012.

Σε επιστολή που έστειλε ο Έλληνας Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος προς τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζητάει την βοήθειά του για την αποκατάσταση του Μοναστηριού του  Αποστόλου Ανδρέα που βρίσκεται στα κατεχόμενα, αναφέρει το τούρκικο δημοσίευμα.
Με έκπληξη έγινε δεκτό, αυτό το αίτημα από τους Τούρκους, καθώς οι Έλληνες ζητούν  και από την αμφιλεγόμενη διοίκηση της κατεχόμενης Κύπρου, να αναλάβει δράση ώστε να αποκατασταθεί  το ελληνικό μοναστήρι στην Καρπασία (όπως σημειώνεται)

Το μοναστήρι αυτό είναι πολύ παλιό και υπήρξε αντικείμενο των συζητήσεων μεταξύ των τουρκοκυπρίων και ελληνοκυπρίων.
Μάλιστα, για την αποκατάσταση του μοναστηριού το Πανεπιστήμιο Πατρών, στην Ελλάδα, έχει εκπονήσει ένα έργο αποκατάστασης και το έργο αυτό έχει εγκριθεί από  τη διοίκηση των κατεχόμενων, του Ανωτάτου Συμβουλίου Μνημείων (του ψευδοκράτους), γράφει το δημοσίευμα

Οι ελληνοκύπριοι ζητούν αυτό το μοναστήρι που βρίσκεται στην άκρη της χερσονήσου της Καρπασίας και θέλουν να το εντάξουν  στην πολιτιστική κληρονομιά τους.

Μάλιστα, σχετικά με το μοναστήρι αυτό, είχε εκφράσει παράπονα και στον Πάπα Βενέδικτο 16ο, ο  Έλληνας Αρχιεπίσκοπος.

Σημειώνεται ότι στις συζητήσεις του Έλληνα ηγέτη κ. Δημήτρη Χριστόφια, εντάσσεται ως πολιτιστική κληρονομιά η μονή της Καρπασίας και τίθεται  στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, επιδιώκοντας την διεκδίκησή της.CNN Türkhttp://www.echedoros-a.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!