«Έλεγχος στα οικονομικά του Αγίου Όρους»





«Επιθεωρητές του Ελληνικού Υπουργείου Οικονομικών, που ειδικεύονται  στην καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος, για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους, αποφάσισε να προβεί σε αιφνιδιαστικούς ελέγχους στα χρήματα τα οποία ξοδεύονται από τα μοναστήρια του Αγίου Όρους και ιδιαίτερα στα χρήματα τα οποία έχουν εισπραχθεί από τους αγιορείτες από τα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημειώνει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

Ο λόγος για τους ελέγχους ήταν η άρνηση της μονής «Σιμωνόπετρας» για διαφάνεια και για δήλωση του συνολικού ποσού των 5.000.000 ευρώ που έλαβε από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Μέχρι στιγμής, οι μοναστηριακές αρχές αρνήθηκαν κατηγορηματικά να παράσχουν οποιαδήποτε  πληροφορία σχετικά με τα έξοδα και τις δαπάνες του μοναστηριού με τη δικαιολογία της ‘παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις  του εκκλησιαστικού οίκου.

Όπως, ήδη, αναφέρθηκε, υπό ειδικό έλεγχο βρίσκεται η Μονή του Παντοκράτορα. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι στις  μονές του Αγίου Όρους , έχουν εγκριθεί εξήντα εκατομμύρια ευρώ, αλλά ακόμη δεν έχει ληφθεί όλο το ποσό.

Τα χρήματα πηγαίνουν κυρίως σε έργα επισκευής και αναστηλώσεων, όπως οι επισκευές στέγης των εκκλησιών και των εικονοστασίων καθώς και η αποκατάσταση των τοιχογραφιών,  επισκευές των παρεκκλησιών και  συντήρησης των βιβλιοθηκών για τη   δυνατότητα επίσκεψης των πιστών.


--

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!