Ο αμετανόητος Παπανδρέου


Η νέα προσπάθεια του Γ. Παπανδρέου να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους είχε θέσει θέμα δημοψηφίσματος, πράγμα που οδήγησε στα γνωστά τραγικά αποτελέσματα, αποκαλύπτει ότι ο τέως πρωθυπουργός παραμένει αμετανόητος. Ο πολιτικός ο οποίος, διογκώνοντας τεχνητά το έλλειμμα, μεθόδευσε συστηματικά την υπαγωγή της Ελλάδας στο μηχανισμό της Τρόικας και την υπογραφή του καταστροφικού Μνημονίου, δείχνει σαν να μην έχει καταλάβει πού βρίσκεται και τι κακό έχει προξενήσει στον τόπο, τον οποίο κλήθηκε το 2009 από τον ελληνικό λαό να κυβερνήσει, υποτίθεται ως υπεύθυνος πρωθυπουργός.

Χωρίς την παραμικρή διάθεση αυτοκριτικής, ο κ. Παπανδρέου, μιλώντας στο BBC, υπεραμύνθηκε των επιλογών του, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι οι πολίτες θα έλεγαν «ναι» στο δίλημμα της κάλπης που δεν στήθηκε ποτέ: «Αποδέχεστε ή όχι αυτά τα μέτρα και το πρόγραμμα λιτότητας, που θα μας κρατήσουν στο ευρώ;». Σαν να μην πέρασαν μόλις μερικοί μήνες από το μπαράζ επιθετικής κερδοσκοπίας που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για το δημοψήφισμα, όπως και οι προηγούμενες περί «διεφθαρμένης χώρας» και «Τιτανικού», που με τόση επικίνδυνη ελαφρότητα είχαν κάνει μαζί με τον Γ. Παπακωνσταντίνου, και οι οποίες άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου και άναψαν πράσινο φως στα γεράκια της αγοράς για να στήσουν κερδοσκοπικό πάρτι στην πλάτη της ελληνικής οικονομίας.
Στις επικείμενες εθνικές εκλογές, στις οποίες το ερώτημα που τίθεται είναι ποιος θα κυβερνήσει για να μπορέσει να βγάλει τη χώρα από την κρίση και να μετριάσει τον πόνο των πολιτών από τα επώδυνα μέτρα, είναι βέβαιο ότι ο ελληνικός λαός θα καταδικάσει το ΠΑΣΟΚ και θα τιμωρήσει αυτούς που τον έφεραν στη σημερινή τραγική κατάσταση.
“Ελεύθερος Τύπος”,Antinews

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!