Βουλγαρία – Ως το τέλος της εβδομάδας η εκτίμηση για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη


 

«Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα γίνει σαφές αν η κατασκευή του πετρελαιαγωγού «Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη» είναι επικίνδυνη για το περιβάλλον ή όχι» γράφει η εφημερίδα «Τελεγκράφ».
Υπό τον τίτλο «Είναι έτοιμη η περιβαλλοντολογική εκτίμηση του «Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη», η εφημερίδα αναφέρει ότι η γνωμοδότηση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Υδάτων της Βουλγαρίας για τη μελέτη των περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων του αγωγού είναι έτοιμη και θα ανακοινωθεί ως το τέλος της εβδομάδας.
Στο δημοσίευμα υπενθυμίζεται ότι το βουλγαρικό υπουργείο είχε επιστρέψει για δεύτερη φορά τη μελέτη στην κατασκευάστρια εταιρία για να συμπληρώσει την έκθεση με εκτιμήσεις για την επίδραση στο περιβάλλον στη ζώνη του προγράμματος Natura 2000 (από μικρό τμήμα της οποίας σχεδιάζεται να διέλθει ο πετρελαιαγωγός στη Βουλγαρία, σύμφωνα με το σχέδιο).

Την πρώτη μελέτη για τις περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις του πετρελαιαγωγού «Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη» η διεθνής εταιρία σχεδιασμού και κατασκευής Trans Balkan Pipeline κατάρτισε και παρέδωσε τον περασμένο Οκτώβριο, κατόπιν αιτήματος του βουλγαρικού υπουργείου.
Το υπουργείο επέστρεψε την έκθεση για επιπρόσθετες μελέτες σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης κινδύνων στα ύδατα και στην παράκτια περιοχή του Μπουργκάς, όπως και στον τουρισμό και στην αλιεία της Βουλγαρίας από ενδεχόμενο να σημειωθούν διαρροές πετρελαίου κατά τη λειτουργία του αγωγού.
Ενδεχόμενο, που προβάλλεται τα τελευταία δύο χρόνια από διάφορους παράγοντες του κυβερνώντος κόμματος, που δεν κρύβουν την πρόθεσή τους να εκμεταλλευτούν αρνητική εκτίμηση του αγωγού ως πρόσχημα «απαγκίστρωσης» της Βουλγαρίας από το στρατηγικό σχέδιο.http://www.express.gr/

| "Greek National Pride" blog

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!