Συνεχίζεται η υποκατάσταση των θεσμών του ελληνικού κράτους στην Θράκη από την Τουρκία


Εκτύπωση E-mail







ImageΣυνεχίζεται όπως φαίνεται ο διακριτικός και ο ουσιαστικός έλεγχος της κοινωνίας και της οικονομικής ζωής της Θράκης καθώς και η υποκατάσταση των επίσημων κρατικών θεσμών της περιοχής από τούρκικους οργανισμούς. Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ, ομάδα αποτελούμενη από 20 διαχειριστές και μέλη του Ιδρύματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Τουρκίας επισκέφτηκε την Δυτική Θράκη για τρείς ημέρες.


Η ομάδα επισκέφτηκε την λεγόμενη Ένωση «Τουρκικής Νεολαίας» Κομοτηνής η οποία προχώρησε στην δημοσίευση ανακοίνωσης με αφορμή την συγκεκριμένη επίσκεψη. Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής 
 «Ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής υποδέχτηκε το γκρουπ και στον κήπο της Ένωσης τους ενημέρωσε σχετικά με την Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής.
Ο Πρόεδρος του γκρουπ καθώς και Πρόεδρος του Παραρτήματος Κωνσταντινούπολης του Ιδρύματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Τουρκίας, ο Μεχμέτ Σιγιρτζί, στις δηλώσεις του ανέφερε πως το Ίδρυμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Τουρκίας είναι μια οργάνωση επαγγελμάτων που σχεδιάζει και εφαρμόζει μελέτες και τα μέλη του είναι Μηχανικοί, Τεχνικοί και Αρχιτέκτονες Τοπίων που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα.
Ο Σιγιρτζί ανέφερε ότι πρωταρχικός στόχος της έλευσής τους στην περιοχή είναι να δουν και να παρατηρήσουν το γεωργικό δυναμικό της περιοχής και να εξετάσουν ως Ίδρυμα πως μπορούν να μεταφέρουν τις τεχνικές και επαγγελματικές γνώσεις τους καθώς και το τι μπορεί να γίνει στα πλαίσια της συνεργασίας στον αγροτικό τομέα ανάμεσα σε δυο χώρες-φίλες.
Τέλος, ο Σιγιρτζί ανέφερε ότι μπορεί να καλλιεργηθεί ένα εναλλακτικό προϊόν στον καπνό στις περιοχές της Κομοτηνής και της Ξάνθης και ότι κάνουν κάποιες μελέτες σχετικά με το θέμα αυτό».
Από αυτή την ανακοίνωση και από την παρουσία της εν λόγω πολυπληθούς ομάδας των τούρκων ειδικών προκύπτει ένα βασικό ερώτημα. Με βάση ποια διακρατική συμφωνία Τούρκοι δημόσιοι λειτουργοί αναλαμβάνουν την πραγματοποιήσει εργασιών που ανήκουν στην δικαιοδοσία του ελληνικού υπουργείο Γεωργίας.
Διότι με βάση αυτά που αναφέρει η ανακοίνωση οι Τούρκοι ειδικοί επισκέφτηκαν στην Κομοτηνή "για να δουν και να παρατηρήσουν το γεωργικό δυναμικό της περιοχής και να εξετάσουν ως Ίδρυμα πως μπορούν να μεταφέρουν τις τεχνικές και επαγγελματικές γνώσεις τους καθώς και το τι μπορεί να γίνει στα πλαίσια της συνεργασίας στον αγροτικό τομέα ανάμεσα σε δυο χώρες-φίλες. Τέλος, ο Σιγιρτζί ανέφερε ότι μπορεί να καλλιεργηθεί ένα εναλλακτικό προϊόν στον καπνό στις περιοχές της Κομοτηνής και της Ξάνθης και ότι κάνουν κάποιες μελέτες σχετικά με το θέμα αυτό".
Επομένως μήπως η επίσκεψη των Τούρκων ειδικών είναι άλλη μια ακόμα συγκεκαλυμμένη προσπάθεια της γειτονικής χώρας να υποκαταστήσει τους υπάρχοντες θεσμούς του ελληνικού κράτους και να εμπεδώσει την πεποίθηση ότι τώρα που η Ελλάδα έχει μπατιρίσει όπως έλεγε πρόσφατα η Μουσταφάογλου η Τουρκία είναι εδώ για να φροντίσει τα τέκνα της.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!