Αλβανία: Απόπειρα δολοφονίας εναντίον ομογενούς δικηγόρου στα Τίρανα

Αλβανία: Απόπειρα δολοφονίας εναντίον ομογενούς δικηγόρου στα Τίρανα

Σε καταστολή στην Μονάδα της Εντατικής στο Νοσοκομείο Τραυμάτων στα Τίρανα νοσηλεύεται από το πρωί της Τετάρτης (29/5) ο καθηγητής της Νομικής Σχολής Τιράνων και πρώην Κοσμήτορας της Σοκόλ Μενγκέση.

Σύμφωνα με την Albanian Daily News, η απόπειρα κατά του καθηγητή και δικηγόρου σημειώθηκε νωρίς το πρωί, καθώς μόλις είχε παραδώσει το μικρό του παιδί στο νηπιαγωγείο.

Τρία άτομα περίμεναν να εισέλθει στην αυλή του νηπιαγωγείου ο μικρός και να επιτεθούν με σιδηρογροθιές, πιθανώς και λοστό, στο θύμα τους. Φορούσαν καπέλα για μεταμφίεση και μαύρες στολές.

sokol.jpg

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής Τιράνων και πρώην Κοσμήτορας της Σοκόλ Μενγκέση

Μεταφέρθηκε χωρίς αισθήσεις και αιμόφυρτος στο Νοσοκομείων Τραυμάτων Τιράνων με κακώσεις στο μέτωπο και κυρίως το πίσω μέρος του κρανίου. Αρχικά αναφέρθηκε μικρό τοπικό αιμάτωμα ενώ στη συνέχεια οι γιατροί έκαναν λόγο για εσωτερική αιμορραγία που οδήγησε στην καταστολή και τη διασωλήνωση του.

Η περιοχή στην οποία κατοικεί ο δικηγόρος και η οικογένεια του και στην οποία βρίσκεται και το νηπιαγωγείο του γιού του είναι στο κέντρο της αλβανικής πρωτεύουσας, απ’ τις πλέον αστυνομευόμενες.

Από πλευράς της αστυνομίας αναφέρεται ότι έχουν εντοπίσει απ’ το υλικό καμερών καταστημάτων της περιοχής τον ένα εκ των δραστών.

Να αναφερθεί ότι τις τελευταίες εβδομάδες ο κ. Μενγκέση είχε υποβάλει αγωγή και παρακολουθούσε υπόθεση ιδιαίτερα ευαίσθητη που αφορά στην προσβολή της Ορθοδόξου Εκκλησίας από ακραίους εθνικιστές και με πτυχές που αφορούν στο βαθύ κράτος.

Ποιος είναι ο Σοκόλ Μενγκέση

Πρόκειται για κορυφαίο ομογενή νομικό στη χώρα που ασκεί και ενεργό δικηγορία.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει πετύχει Διδακτορικό τίτλο στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου και επί σειρά ετών προσφέρει νομικές υπηρεσίες στον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο. Διετέλεσε εκ των πρωτεργατών και πρώτος Πρόεδρος της Ένωσης Αποφοίτων Ελληνικών Πανεπιστημίων στην Αλβανία, ένωση που φέρνει μαζί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στα Τίρανα επιστήμονες όλων των πεδίων που επέστρεψαν μετά την αποφοίτηση τους στην Αλβανία.

Τους τελευταίους μήνες ο κ. Μενγκέση έχει αναλάβει την εκπροσώπηση σε δικαστική υπόθεση του πρώην Πρόεδρου της Δημοκρατίας και πρώην Πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα.

Στους κόλπους της Ορθοδόξου κοινότητας των Τιράνων ο κ. Μενγκέση και η οικογένεια του αποτελούν πρόσωπα ιδιαίτερης εκτίμησης.

Η ακεραιότητα και η επαγγελματική του κατάρτιση αναγνωρίζεται ευρέως.

Το Πανεπιστήμιο Τιράνων έχει εκδώσει ανακοίνωση συμπαράστασης για τον καθηγητή του ενώ απαιτεί τον άμεσο εντοπισμό και σύλληψη όσων εμπλέκονται στην απόπειρα δολοφονίας.

Ανάλογη αυστηρή ανακοίνωση έχει εκδώσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αλβανίας.

Από πλευράς του Δημοκρατικού Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επίσης οι τόνοι των ανακοινώσεων – επισήμων και των στελεχών του – είναι σε πολύ αυστηρό τόνο.

https://www.cnn.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»