Προκαλεί ο Μπαϊρακτάρ: Θα συνεχίσουμε πεισματικά τις έρευνες στη "Γαλάζια Πατρίδα"


"Στόχος μας είναι να πραγματοποιήσουμε μια σεισμική ερευνητική δραστηριότητα ίσως εντός του τρέχοντος έτους και στη συνέχεια να περάσουμε στη δραστηριότητα γεωτρήσεων τα επόμενα χρόνια" δηλώνειΟκτώ γεωτρήσεις στη Μεσόγειο έχουν πραγματοποιήσει τα τουρκικά γεωτρύπανα όπως ανέφερε σε δηλώσεις ο υπουργός Ενέργειας της γειτονικής χώρας Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ μπορεί αυτές οι έρευνες να μην απέφεραν σημαντικά ευρήματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η τουρκική πλευρά θα παραιτηθεί από τις αξιώσεις της στην ανατολική Μεσόγειο.


Κάνουμε νέες γεωτρήσεις

«Υπάρχουν ανακαλύψεις, κάνουμε νέες γεωτρήσεις. Η Μεσόγειος είναι το πρώτο βήμα της στρατηγικής μας να πάμε σε περιοχές που δεν έχουν ερευνηθεί στο παρελθόν με τα πλοία μας», ανέφερε ενδεικτικά ο Τούρκος υπουργός, προσθέτοντας ότι συνολικά έχουν γίνει «8 γεωτρήσεις βαθιάς θάλασσας στη Μεσόγειο. Όμως, οι τοποθεσίες που κάναμε γεωτρήσεις στις περιοχές αδειών που παραχωρήθηκαν από την 'ΤΔΒΚ' στην Turkish Petroleum - έχουμε πραγματοποιήσει γεωτρήσεις στα νότια του νησιού της Κύπρου, το έχουμε κάνει στα δυτικά και στα βόρεια - σε όλες αυτές τις περιοχές και σε όλες τις έρευνες που έχουμε κάνει στην περιοχή της δικής μας υφαλοκρηπίδας, δυστυχώς, δεν έχουμε κάνει μια ανακάλυψη που να εκφράζει ένα σημαντικό οικονομικό μέγεθος σε 8 έρευνες», τόνισε χαχαρακτηριστικά ο Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ.

Επιπλέον υποστήριξε ότι αυτό δεν σημαίνει «ότι έχουμε παραιτηθεί από την Ανατολική Μεσόγειο, θα συνεχίσουμε επίμονα και πεισματικά αυτές τις έρευνες σε όλη αυτή την περιοχή που ορίζεται ως 'Γαλάζια Πατρίδα'. Η τρέχουσα προτεραιότητά μας σχετίζεται με την ανακάλυψη που έχουμε κάνει και την επιστροφή αυτής της ανακάλυψης στην παραγωγή το συντομότερο δυνατό».

#CANLI - Özel Röportaj | Gabar petrolünde son durum ne? Bakan Alparslan Bayraktar yanıtladı

Σύμφωνα με τον κ. Μπαϊρακτάρ «επικεντρωνόμαστε στη Μαύρη Θάλασσα και το Sakarya. Ποτέ δεν αγνοήσαμε τη Μεσόγειο. Ένας πυλώνας της στρατηγικής μας στις έρευνες και την παραγωγή είναι σίγουρα οι έρευνες στα δικά μας πεδία, στις θάλασσές μας και στην ξηρά. Ένας άλλος πυλώνας είναι οι έρευνες στο εξωτερικό, ιδίως στη Λιβύη. Κάναμε μια συμφωνία με τη Σομαλία. Έχουμε επίσης σχέδια ερευνών στις θάλασσες της Σομαλίας, off-shore».

«Στόχος μας είναι να πραγματοποιήσουμε μια σεισμική ερευνητική δραστηριότητα ίσως εντός του τρέχοντος έτους και στη συνέχεια να περάσουμε στη δραστηριότητα γεωτρήσεων τα επόμενα χρόνια. Έχουμε μια πολυδιάστατη στρατηγική ερευνών και παραγωγής», κατέληξε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας.

parapolitika.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»