Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι βρέθηκαν τρεις σοροί ομήρων

Οι ισραηλινές δυνάμεις ανέσυραν τα πτώματα τριών ομήρων από τη Γάζα, σύμφωνα με τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF).

Τα πτώματα ήταν των Shani Louk, Amit Buskila και Itzhak Gelerenter, είπε. Το IDF είπε ότι δολοφονήθηκαν στις 7 Οκτωβρίου και τα λείψανά τους μεταφέρθηκαν στη Γάζα.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τα πτώματα βρέθηκαν σε σήραγγα της Χαμάς.

Περίπου 1.200 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση όταν ένοπλοι της Χαμάς εισέβαλαν στο Ισραήλ. Πήραν άλλους 252 πίσω στη Γάζα ως ομήρους.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε την είδηση ​​«σπαρακτική».

«Θα επιστρέψουμε όλους τους ομήρους μας, ζωντανούς και νεκρούς», είπε.

Σε ανακοίνωσή του, ο Ισραηλινός Στρατός είπε ότι τα πτώματα ανασύρθηκαν σε επιχείρηση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Είπε ότι είχε ενεργήσει βάσει πληροφοριών που συγκεντρώθηκαν από "ανακρίσεις τρομοκρατών" που είχαν τεθεί υπό κράτηση στη Γάζα.

Ανέφερε ότι τα τρία θύματα σκοτώθηκαν σε μια διασταύρωση κοντά στο σημείο της σφαγής του φεστιβάλ Nova στο νότιο Ισραήλ, πριν μεταφερθούν τα σώματά τους στη Γάζα.

Πάνω από 360 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο φεστιβάλ. Περίπου 125 όμηροι παραμένουν άγνωστοι, ενώ οι υπόλοιποι έχουν απελευθερωθεί ή διασωθεί.

Το Hostages Family Forum, μια ομάδα που συγκεντρώνει συγγενείς των κρατουμένων, είπε ότι «σκύβουν το κεφάλι με βαθιά θλίψη και με ραγισμένες καρδιές μετά την ανακοίνωση». Είπαν ότι οι τρεις σκοτώθηκαν από τους «τρομοκράτες της Χαμάς», προσθέτοντας, «ας είναι ευλογία οι αναμνήσεις τους».

Σύμφωνα με μια συμφωνία που συμφωνήθηκε τον Νοέμβριο, η Χαμάς απελευθέρωσε 105 ομήρους σε αντάλλαγμα για μια εβδομαδιαία κατάπαυση του πυρός και περίπου 240 Παλαιστίνιους κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές.

Δεν είναι σαφές πόσοι από τους αγνοούμενους είναι ακόμα ζωντανοί.

Μετά την ανακοίνωση του Ισραηλινού Στρατού, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς είπε ότι οι αιχμάλωτοι που κρατούν θα επέστρεφαν μόνο μέσω μιας «τιμητικής συμφωνίας ανταλλαγής για τον λαό μας».

Οι μακροχρόνιες συνομιλίες στο Κάιρο με στόχο την εξασφάλιση εκεχειρίας και περαιτέρω απελευθέρωση ομήρων βρίσκονται επί του παρόντος σε αδιέξοδο.

Μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση στη Γάζα που έχει σκοτώσει περισσότερους από 35.000 ανθρώπους, κυρίως άμαχους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Περίπου 2,2 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι αντιμετωπίζουν χρόνιες ελλείψεις τροφίμων και χρειάζονται επειγόντως καταφύγιο και άλλη βοήθεια, αναφέρει ο ΟΗΕ.

https://www.bbc.com/news/articles/c97z867r2ypo

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»