ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ Τι είναι το μυστικό βιβλίο Codex Gigas;




Τι είναι το Codex Gigas που κάποιοι έχουν αποκαλέσει ως τη «βίβλο του διαβόλου; Πρόκειται για ένα τεράστιο βιβλίο το οποίο για την κατασκευή του έχει χρησιμοποιηθεί δέρμα από 160 τουλάχιστον ζώα, ενώ για να μεταφερθεί χρειάζεται τουλάχιστον 2 άτομα, ενώ το μήκος του ανέρχεται στο 1 μέτρο.

Σύμφωνα με το θρύλο κατά τη διάρκεια του μεσαίωνα ένας μοναχός έγραψε το βιβλίο αυτό κατόπιν συμφωνίας με τον διάβολο εξ ου και το όνομα η «βίβλος του διαβόλου». Το βιβλίο είναι γραμμένο στα λατινικά περίπου στον 13ο αιώνα. Αν και είναι άγνωστο το πότε και που ακριβώς γράφηκε αυτό το μυστήριο βιβλίο, εντούτοις σε μια σημείωση σε αυτό αναφέρεται πως το βιβλίο παραδόθηκε στο μοναστήρι  Sedlec το 1295.
Ο θρύλος  θέλει τον μοναχό αυτό να γράφει το βιβλίο (το οποίο δεν είναι τίποτα άλλο από μια βουλγκάτα μια λατινική δηλαδή μετάφραση της βίβλου) μέσα σε μια νύκτα αλλά με τη βοήθεια του διαβόλου. Αργότερα ειδικοί που εξέτασαν το βιβλίο αποφάνθηκαν πως ο γραφέας του είναι ο ίδιος εξαιτίας του ομοιόμορφου γραφικού χαρακτήρα αλλά εξαιτίας του μεγέθους του και της ταχύτητας της γραφής τότε αυτό θα χρειαζόταν τουλάχιστον 25 χρόνια για να γραφεί! Ακόμη και αν ήταν έτσι ο τρόπος γραφής δε θα ήταν ο ίδιος αυτά τα 25 χρόνια ακόμη και αν ήταν ένα άτομο που θα το έγραφε.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!