«ΧΑΡΑ» ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Άλλο πoυ δεν ήθελαν οι Τούρκοι να έχουν ένα υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας όπως ο… αξιότιμος κ Ευάγγελος Βενιζέλος. Όπως αναφέρει σύσσωμος σχεδόν όλος ο τουρκικός τύπος,
(25/1), ο κ Βενιζέλος σε δηλώσεις του από την Αθήνα ανέφερε ότι η Τουρκία έχει τα λιγότερα προβλήματα από όλους τους γείτονες της με την Ελλάδα. Δηλαδή η Ελλάδα είναι για την Τουρκία μα μεγάλη «ανακούφιση» στα προβλήματα που έχει συσσωρεύσει η επεκτατική νεοοθωμανική πολιτική των Τούρκων με όλες τις γειτονικές χώρες όπως, Συρία, Ιράκ, Ιράν, Ισραήλ, Αρμενία, Ρωσία, Βουλγαρία, Αίγυπτος και δεν… συμμαζεύεται. Και όλα αυτά του κ Βενιζέλου την ίδια ώρα που οι τουρκικές προκλήσεις έχουν χτυπήσει «κόκκινο» στο Αιγαίο, ενώ καθημερινά σχεδόν, όπως αναγράφει και η τουρκική εφημερίδα Milliyet, (25/1/), έχουμε «επικίνδυνα» επεισόδια στην περιοχή της Ζουράφας όπου τουρκικά και ελληνικά πλοία της ακτοφυλακής έρχονται σε αντιπαράθεση καθώς οι Τούρκοι με προκλητικό τρόπο παραβιάζουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Είναι πραγματικά καταπληκτικές οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών. Την ίδια ώρα που η Τουρκία έχει θέσει σε έμπρακτη αμφισβήτηση όλα τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο ενώ τουρκικές φρεγάτες κάνουν κρουαζιέρες έξω από το Σούνιο, ο κ Βενιζέλος δηλώνει και αυτό να προβάλλεται με όλη την πρέπουσα έμφαση από τον τουρκικό τύπο, οι η Τουρκία δεν… έχει σχεδόν κανένα πρόβλημα με την Ελλάδα. Το λιγότερο που θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει τις δηλώσεις Βενιζέλου, ακριβώς σε αυτή την πολύ κρίσιμη συγκυρία, είναι ότι έχουν έντονο μειοδοτικό χαρακτήρα. Παράλληλα ο… αξιότιμος Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, έδειξε για άλλη μια φορά την ματαιοδοξία της ελληνικής μειοδοτικής εξωτερικής πολιτικής καθώς εξακολουθεί να επιμένει στην ανεδαφική πλέον θέση ότι η Τουρκία θα πρέπει να γίνει ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης όταν όλες σχεδόν οι χώρες της Ευρώπης έχουν δηλώσει την αντίθεση τους. Ακόμα και η ίδια η Τουρκία έχει δείξει ότι έχει χάσει όλο τον ενδιαφέρον της για να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κορόιδα δεν είναι οι Τούρκοι όταν βλέπουν το δικό μας άθλιο κατάντημα από αυτούς που μας έσυραν και μας αλυσόδεσαν στο ευρωπαϊκό άρμα καταδικάζοντας την ελληνική οικονομία στην πλήρη καταστροφή.

Αλλά η «τουρκοφιλία» του κ Βενιζέλου έχει ένδοξο παρελθόν, γεγονός που τον καθιστά άκρως επικίνδυνο να εκπροσωπεί την χώρα μας σαν υπουργός Εξωτερικών. Σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα Hürriyet, (16/6/2013), είχε τονίσει ότι είναι θαυμαστής και τηλεθεατής του γνωστού και άθλιου τουρκικού σήριαλ, «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής». Όπως υποστήριξε η τουρκική εφημερίδα σε ένα χαρακτηριστικό της άρθρο, ο κ Βενιζέλος αποκάλυψε ένα μεγάλο «μυστικό» του και αυτό είναι ότι στο γραφείο του στην οδό Ιπποκράτους μετά της 9 η ώρα το βραδύ και ενώ φαίνεται πως έχει τελειώσει όλες τις άλλες πολιτικές του εργασίες, ανοίγει την τηλεόραση για… να παρακολουθήσει το αγαπημένο του σήριαλ, τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή. Δηλαδή αφού τα λύσαμε όλα και η Ελλάδα προχωρεί ακάθεκτα προς την «δόξα», ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ βρήκε τον χρόνο για να παρακολουθήσει τον αγαπημένο του Σουλεϊμάν του οποίου είναι και ένθερμος θαυμαστής.

Αλλά να ήταν μόνο αυτό! Ο κ Βενιζέλος πιο παλαιοτέρα και συγκεκριμένα σε μακροσκελή συνέντευξη που είχε δώσει το 2001 (1/5/2001) και στον Τούρκο δημοσιογράφο, Yener Süsoy, όταν είχε πάει πάλι τότε στην Κωνσταντινούπολη επί τη ευκαιρία της συνάντησης του μεικτού Ελληνοτουρκικού επιχειρηματικού συμβουλίου και είχε συναντήσεις με κορυφαίους οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες της γειτονικής χώρας, είχε εκδηλωθεί σαν… μεγάλος θαυμαστής του σφαγέα των χριστιανών της Μικράς Ασίας, Μουσταφά Κεμάλ. Ο κ Βενιζέλος είχε δηλώσει πως ο Κεμάλ Ατατούρκ δεν είναι μόνο ιδρυτής της σύγχρονης Τουρκίας, αλλά…. αποτελεί και ελληνική κληρονομιά, (!!!), γιατί είναι ο θεμελιωτής της ελληνοτουρκικής φιλίας. Μάλιστα ο κ Βενιζέλος πρόσθεσε πως είναι συμπατριώτης του Κεμάλ καθώς είναι και αυτός Θεσσαλονικιός και το σπίτι του είναι πολύ κοντά στο πατρικό σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη, το οποίο έχει επισκεφτεί πολλές φορές και εκεί μέσα έχει…. Διαλογιστεί (!!!), για την ελληνοτουρκική φιλία που προώθησε ο «πατέρας» της τουρκικής δημοκρατίας. Στη συνέχεια μάλιστα δήλωσε απερίφραστα πως δεν θα δίσταζε να δώσει την κόρη σε… Τούρκο γαμπρό, (τύφλα νάχουν τα ζεϊμπέκικα του Γιώργου και οι κουμπαριές του Κωστάκη). Όπως είχε πει τότε στην Χουριέτ, «Ποτέ δεν έχω σκοπό να ανακατευτώ στην προσωπική της ζωή, (για την κόρη του), και δεν θα δίσταζα να την παντρέψω ακόμα και με… Τούρκο, αν αυτό επιθυμούσε η ίδια και ερωτεύονταν κάποιον από την άλλη πλευρά του Αιγαίου». Τάδε έφη ο νυν Έλληνας υπουργός Εξωτερικών… αξιότιμος κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος,http://taxalia.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!