ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΓΝΗΤΙΚΩΝ ΠΟΛΩΝ--- Κίνδυνος κατάρρευσης του μαγνητικού πεδίου της Γης;

Εάν η αγωνία σας ήταν για την υπερθέρμανση του πλανήτη καλύτερα να την ξεχάσετε καθώς άλλο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αναμένεται να αντιμετωπίσει ο πλανήτης μας: Αυτό της αλλαγής των μαγνητικών πόλων.
Όπως είναι γνωστό ο πυρήνας της Γης είναι υπεύθυνος για την δημιουργία του μαγνητικού πεδίου το οποίο είναι ουσιαστικά μια ασπίδα κατά της ηλιακού ανέμου των φορτισμένων δηλαδή σωματιδίων, που προκαλείται και από τις ηλιακές εκρήξεις.
Η προστατευτική αυτή ασπίδα εκτίνεται χιλιάδες χιλιόμετρα πάνω από την ατμόσφαιρα της Γης και η επιρροή της επηρεάζει από τις επικοινωνίες, τον καιρό μέχρι και τα μεταναστευτικά κύματα των πτηνών.
Τώρα όμως αυτός ο προστατευτικός μανδύας του πλανήτη έχει ελαττωθεί επικίνδυνα πάνω από 15% τα τελευταία 200 χρόνια, κάτι που οι επιστήμονες λαμβάνουν ως σημάδι αλλαγής των μαγνητικών πόλων,. Οι ειδικοί πιστεύουν πως προς τα παρών η αλλαγή αυτή, η αναστροφή των πόλων δηλαδή θα καθυστερήσει αλλά είναι παράλληλα άγνωστο το πότε ακριβώς αυτό θα συμβεί.
Ο κίνδυνος από την μαγνητική αναστροφή των πόλων είναι πως κατά τη διάρκεια της η ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να τη διατηρήσει την προστατευτική αυτή ασπίδα καταστρέφοντας μεγάλο του στρώματος; του όζοντος. Τα αποτελέσματα μπορεί να είναι καταστροφικά για την ανθρωπότητα: Από την πλήρη κατάρρευση των επικοινωνιών και των δικτύων ενέργειας, μέχρι την αλλαγή του καιρού αλλά και την κατακόρυφη αύληση κρουσμάτων καρκίνου.
«Πρόκειται για μια σοβαρή υπόθεση», αναφέρει ο Richard Holme καθηγητής φυσικών επιστημών στην βρετανική mailonline: «φανταστείτε μόνο για λίγο πως θα είναι ο κόσμος χωρίς ηλεκτρική ενέργεια για μερικούς μήνες. Πολύ λίγα πράγματα συμβαίνουν χωρίς ηλεκτρική ενέργεια σήμερα», πρόσθεσε.
Το κλίμα επίσης μπορεί να επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό. Στην πραγματικότητα μια μελέτη από τη Δανία που είδε το φως της δημοσιότητας θεωρεί πως η υπερθέρμανση του πλανήτη εξαρτάται από τις διακυμάνσεις του μαγνητικού πεδίου της Γης και όχι από την παραγωγή του CO2.
Τα επίπεδα ραδιενέργειας επίσης στο έδαφος πρόκειται να αυξηθούν, με αποτέλεσμα η έκθεση των αθρ4ώπων στην κοσμική ακτινοβολία από την οποία μας προστατεύει το μαγνητικό πεδίο θα επηρεάσει προς τα πάνω τα κρούσματα καρκίνου του δέρματος.
Οι εκτιμήσεις είναι τρομακτικές. Οι επιστήμονες εκτιμούν πως σε περίπτωση μαγνητικής αναστροφής των πόλων 100.000 άνθρωπου θα πεθαίνουν κάθε χρόνο από καρκίνο.
«Η ραδιενέργεια μπορεί να είναι 3 και 5 φορές πάνω από το επίπεδο που υπάρχει στις περιοχές όπου έχει διατρηθεί το στρώμα του όζοντος εξαιτίας των ανθρώπινων δραστηριοτήτων.                              Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!