Δείτε εικόνες από σπάνιο σπήλαιο με... φωσφορίζοντα σκουλήκια!

Εντυπωσιάζει τους επισκέπτες το μοναδικό σπήλαιο Waitomo που βρίσκεται στην Νέα Ζηλανδία. Το σπήλαιο ανακάλυψε ένας άνδρας της φυλής των Μαορί στις αρχές του 1800 και από το 1889 το σπήλαιο έγινε επισκέψιμο.
 
Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι το μοναδικό είδος ενός σκουληκιού που το σώμα του εκπέμπει φως. Όταν οι επισκέπτες του σπηλαίου πηγαίνουν εκεί με ξύλινες βάρκες βρίσκονται ξαφνικά μπροστά σε ένα αναπάντεχο φαινόμενο.
 
Ένας φωτεινός γαλαξίας περιβάλλει τον τουρίστα από το φως που εκπέμπουν τα σώματα των χιλιάδων φωτεινών εντόμων που "κρέμονται" στην οροφή του σπηλαίου.
 
Το σπήλαιο έχει διαφορετικά τμήματα που εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες: είναι οι κατακόμβες, το τμήμα του συμποσίου που παλιότερα εκεί οι επισκέπτες έτρωγαν και το τμήμα εκείνο που χρησιμοποιούνταν σαν καθεδρικός ναός - σε αυτό διάσημες χορωδίες έχουν δώσει συναυλίες λόγω της καταπληκτικής ακουστικής του.
 
Το συμπέρασμα είναι ότι όποιος πάει σε αυτό το μοναδικό σπήλαιο της Νέας Ζηλανδίας θα νιώσει απλά ότι βρίσκεται σε ένα άλλο σύμπαν!
 
 
 
 
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!