ΚΥΠΡΟΣ : Οι Τουρκοκύπριοι θα μπορούν να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές.

 Ανοίγει ο δρόμος για την συμμετοχή των Τουρκοκύπριων στις εκλογές του Μαΐου, με βάση σημερινή απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης.

Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε μία τροποποίηση του νόμου για την εκλογή των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ώστε να γίνεται αυτόματα εγγραφή στον ειδικό εκλογικό κατάλογο για εκλογείς όλων των πολιτών της Δημοκρατίας.

Η νέα αυτή διάταξη ισχύει και για εκείνους τους πολίτες που διαμένουν στις περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας στις οποίες η κυβέρνηση δεν ασκεί αποτελεσματικό έλεγχο. Αυτοί έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν δυνάμει του άρθρου 4 του Νόμου εφόσον κατέχουν δελτίο ταυτότητας της Δημοκρατίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης διευκρίνισε ότι «αυτή η απόφαση αφορά και την συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων στις επόμενες Ευρωεκλογές. Είναι μία ισότιμη συμμετοχή για όλους τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας και αυτό το νομοσχέδιο οδεύει προς την κατάθεσή του στη Βουλή για έγκριση».

Το υπουργικό συμβούλιο εξάλλου ενόψει Ευρωεκλογών ενέκρινε την τροποποίηση του βασικού νόμου για να καταστεί δυνατή η αυτεπάγγελτη εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο όσων αποκτούν το δικαίωμα του εκλέγειν.                
http://ellinonpaligenesia.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!