Η σοβιετοποίηση της Ελλάδας


 
Όπως σημειώνονταν πριν από μερικές ημέρες σε άρθρο της Βελγικής Express, το αμερικανικό χρηματοοικονομικό μπλογκ Zero Hedge αναφέρει ότι στην Ελλάδα ο οικοδομικός τομέας είναι σε πλήρες ναυάγιο. Σύμφωνα με την ελληνική εφημερίδα Καθημερινή, το Νοέμβριο 2012, η δραστηριότητα αυτού του τομέα έπεσε κατά 63% σε σύγκριση με το Νοέμβριο του 2011.
Πώς επιβιώνουν οι άνθρωποι;

Κανείς δεν πληρώνει τους φόρους του, λέει το μπλογκ. Όλο και περισσότεροι επαγγελματίες δεν εξοφλούν το ΦΠΑ τους και τα πρόστιμα που επιβάλλονται από την οικονομική αστυνομία (ΣΔΟΕ) αυξήθηκαν κατά 51% σε σχέση με πέρυσι. Ενώ ανέρχονταν σε 23,3 εκατομμύρια ευρώ τον Ιανουάριο του 2012, τα πρόστιμα για μη καταβολή του ΦΠΑ και του φόρου μισθωτών υπηρεσιών έφτασαν 35,3 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2013.
Συνολικά, τα πρόστιμα που έχουν καταλογιστεί από τους επιθεωρητές του ΣΔΟΕ το τελευταίο μήνα αντιπροσώπευαν 258 εκατ. ευρώ έναντι 217,4 τον Ιανουάριο του 2012. Ωστόσο, αυτό που είναι αξιοσημείωτο είναι ότι οι παραβιάσεις του φορολογικού κώδικα ήταν λιγότερες από ό, τι πέρυσι, αφού έχουν καταγραφεί 2.999 παραβάσεις τον Ιανουάριο του 2013, έναντι 5.332 τον Ιανουάριο του 2012. Οι περισσότερες από αυτές τις παραβάσεις σχετίζονται με κόλπα γύρω από τους αριθμούς. Τέλος, είναι αμφίβολο αν οι εταιρείες είναι σε θέση να πληρώσουν αυτά τα πρόστιμα. 
Η ελληνική κυβέρνηση, που στερείται των εσόδων αυτών, ως εκ τούτου σχεδιάζει να κατασχέσει, και αν χρειαστεί να δημοπρατήσει τις περιουσίες 2,5 εκατομμύριων φορολογούμενων που χρωστούν χρήματα στο κράτος.
Η εφημερίδα Το Βήμα επαναστατεί εναντίον αυτής της διαδικασίας:
« Δεν υπάρχει άλλο παρόμοιο στον δυτικό κόσμο. Τα θεμέλια της δυτικής κοινωνίας ακυρώθηκαν πλέον στην Ελλάδα. (...) Κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί εάν η χώρα θα είχε σοβιετοποιηθεί τόσο βάναυσα αν το ελληνικό Κομμουνιστικό Κόμμα, το ΚΚΕ, είχε πάρει την εξουσία. Θα ήταν ικανή τέτοια κυβέρνηση να έσβηνε από το χάρτη τόσο πολλές επιχειρήσεις και να απειλήσει εκατομμύρια πολίτες με την δήμευση της περιουσίας τους και του εισοδήματος τους; Την ίδια στιγμή, υποστηρικτές του σοσιαλιστικού μοντέλου ορθά παρατηρούν ότι τουλάχιστον αυτά τα καθεστώτα εξασφάλιζαν τροφή και στέγη στους ανθρώπους, ακόμα και αν η ποιότητα ήταν συζητήσιμη. Στην Ελλάδα σήμερα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν πια ούτε καν αυτό».
Επιπλέον, παρατηρούνται όλο και περισσότερες κλοπές ηλεκτρικού ρεύματος. Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, η ελληνική επιχείρηση που διαχειρίζεται το ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας, οι κλοπές ηλεκτρικού ρεύματος έχουν τετραπλασιαστεί μέσα σε ένα χρόνο, από 10 εκατομμύρια ευρώ το 2011 σε 40 εκατομμύρια το 2012. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ηλεκτρολόγοι πληρώνονται για την εγκατάσταση αυτών των παράνομων συνδέσεων.
« Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, απατεώνες έχουν κάνει επάγγελμα τους τη κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά αυτή η πληροφορία δεν φτάνει για να τους συλλάβουμε», δήλωσε ένας αξιωματούχος της ΔΕΗ στην εφημερίδα Καθημερινή .
express.be
 
Greek Finance Forum

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!