Aπό ποιούς επιχειρηματίες έχουν δεσμεύσει ακίνητα και μετρητά για χρέη στο Δημόσιο

Aπό ποιούς επιχειρηματίες έχουν δεσμεύσει ακίνητα και μετρητά για χρέη στο Δημόσιο [λίστα]
Εφοδο έχει κάνει η Εφορία σε βίλες, γραφεία και λογαριασμούς επωνύμων. Η λίστα με τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις εισοδημάτων, τραπεζικών καταθέσεων και αυτοκινήτων περιλαμβάνει βιομηχάνους, εκδότες, πολιτικούς, εργολάβους, ακόμη και ιερείς.
Σε πλειστηριασμούς εκατοντάδων πανάκριβων κατοικιών, εξοχικών, ξενοδοχείων, οικοπέδων, αγροτεμαχίων και βιομηχανικών εγκαταστάσεων για μεγαλοφειλέτες του Δημοσίου προχώρησε η Εφορία.

Στα ακίνητα που έχουν λάβει το δρόμο της εκποίησης περιλαμβάνονται βίλες στα ακριβά προάστια των Αθηνών και σε κοσμοπολίτικα νησιά αξίας ως και 5 εκατ. ευρώ, διαμερίσματα, πολυώροφα κτίρια γραφείων, οικόπεδα μεγάλης έκτασης εντός και εκτός σχεδίου κλπ.
  • Η εταιρεία που εκδίδει την Ελευθεροτυπία χρωστάει στο ελληνικό Δημόσιο περίπου 1,7 εκατ. ευρώ και για το λόγο αυτό της δεσμεύτηκε ακίνητο που εκτιμάται σε 17,5 εκατ. ευρώ.
  • Αlpha Keramica: Η κεραμοποιία οφείλει στο Δημόσιο 576.000 ευρώ και δεσμεύτηκαν κτίρια της εταιρείας αξίας 8 εκατ. ευρώ.
  • Avelon: Η εταιρεία εμπορεύεται συστήματα κουζίνας υψηλής ποιότητας. Οφείλει στο Δημόσιο 207.000 ευρώ και δεσμεύτηκαν κτίριά της αξίας 6,4 εκατ. ευρώ.
  • Euromedica: Η ετιαρεία είναι συμφερόντων του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου, χρωστά ει στο Δημόσιο 369.000 ευρώ και το Δημόσιο έχει δεσμεύσει κρίτια στο Νέο Ηράκλειο αξίας άνω των 4,8 εκατ. ευρώ.
  • Ψηλορείτης Logistics: Η εταιρεία διαθέτει αποθηκευτικούς χώρους για κατεψυγμένα προϊόντα κοντά στη Λαμία. Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα χρωστάει πάνω από 35 εκατ. ευρώ και της έχουν δεσμευθεί ακίνητα ίσης αξίας.
  • Κωνσταντίνα Καψή: Πρόκειται για την πρώην ιδιοκτήτρια των γνωστών ξενοδοχείων Καψή η οποία οφείλει στο Δημόσιο 2,4 εκατ. ευρώ. Εχει δεσμευθεί ακίνητο στην Εκάλη ισης αξίας.
  • Μπάμπης Βωβός. Ο μεγαλοεπιχειρηματίας του real estate στην οδό Κηφισίας χρωστάει στο Δημόσιο 207.000 ευρώ και έχει δεσμευθεί η κατοικία του στο Παλαιό Ψυχικό. Την ίδια κατοικία έχει δεσμεύσει και η Alpha bank στην οποία ο επιχειρηματίας οφείλει 8 εκατ. ευρώ.
  • Νικ. Ι. Θεοχαράκης, η γνωστή εταιρεία εμπορίας αυτοκινήτων. Οφείλει στο Δημόσιο 151.000 ευρώ και έχει κατασχεθεί ακίνητο στον Ασρπόπυργο αξίας 4.800.000 ευρώ.
  • Ξυνή Αθηνά, των γνωστών ΙΕΚ Ξυνή. Οφείλει περίπου 1 εκατ. ευρώ και κατασχέθηκε τμήμα πολυώροφης κατοικίας στον Δμο Ωρωπού αξίας 3,5 εκατ. ευρώ.
  • Πήραν Ι.Χ. και σύνταξη γνωστού δημοσιογράφου. Σε διευθυντικό στέλεχος μεγάλης εφημερίδας που απασχόλησε την κοινή γνώμη για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και ο οποίος οφείλει στο Δημόσιο πάνω από 2 εκατ. ευρώ η Εφορία προχώρησε στην κατάσχεση του πολυτελούς αυτοκινήτου του και του τραπεζικού λογαριασμού μισφοδοσίας, αφαιρώντα κάθε μήνα τέτοιο ποσό ώστε να μένουν κάθε μήνα 1.000 ευρώ, όπως ορίζει ο νόμος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!